Här i parken i närheten av Ringvägen intill Länsstyrelsen i Västerås våldtogs 15-årigen.

Flyktingbarn gruppvåldtog 15-åring

Publicerad 23 februari 2017 kl 14.41

Inrikes. Tre unga afghaner döms för våldtäkt mot en 15-årig pojke i en park i Västerås i slutet av oktober förra året. Det framgår av domen från Västmanlands tingsrätt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 28 oktober 2016 i en park i närheten av Ringvägen i Västerås som den 15-årige pojken mötte tre ensamkommande som han inte kände sedan tidigare. De tre gärningsmännen frågade först efter en tändare, när han svarade att han inte hade någon blev han misshandlad och nerslagen.

15-åringen tvingades till orala och anala samlag. Pojken lyckades sedan ta sig till sjukhuset där personalen larmade polisen.

Den 15-årige pojken berättar hur en av de tilltalade höll fast hans huvud med båda händerna under det orala samlaget. Sedan blev han neddragen på marken varefter en av gärningsmännen drog av honom byxorna, kalsongerna samt skorna och sedan tilltvingade sig ett analt samlag. 15-åringen ”flaxade runt så mycket det gick” för att komma undan men det gick inte eftersom en av de tilltalade lade sig tvärs över hans ansikte med sin penis vid hans mun och tvingade till sig ett oralt samlag. Det gjorde ”jävligt ont” när han blev våldtagen i analöppningen, berättar pojken. Han ropade att de skulle sluta och var "livrädd".

Den tredje gärningsmannen satte sig sedan på knä mellan pojkens ben och lutade sig fram över målsäganden med en hand på varje sida. Gärningsmannen försökte föra in sin penis i målsägandens anus med hjälp av handen men målsäganden "rörde sig så mycket som möjligt för att detta inte skulle lyckas". Gärningsmannens penis åkte runt mellan målsägandens skinkor men trängde inte in i pojken, står det i domen. När den tredje gärningsmannen givit upp sina försök, blev 15-åringen sparkad i ansiktet och hotad med en kniv mot halsen.

Därefter gick gärningsmännen från platsen och pojken tog sig till sjukhus.

I domen står det att 15-åringen är "homofob" och att han inte skulle kunna tänka sig att ha frivilligt sex med killar.

Enligt tingsrätten framstår pojkens berättelse som trovärdig och tillförlitlig. Gärningsmännen hävdar att sexet var frivilligt, men "det framstår som ytterst osannolikt att målsäganden skulle ha haft frivilligt sex med de tilltalade", bedömer tingsrätten.

Av ett rättsintyg framgår att målsäganden uppvisat skador som överensstämmer med vad han har berättat. DNA-prov stöder också målsägandens berättelse.

De tilltalade, som enligt tingsrättens uppgifter är födda 1998, 2000, 1999 döms till grov våldtäkt, våldtäkt och misshandel respektive grov våldtäkt.

En av männen döms till fängelse i två år och tre månader. De två andra döms till sluten ungdomsvård i mellan ett år och fem månader. Enligt domen från den 21 februari är samtliga tilltalade medborgare i Afghanistan. Alla ska också utvisas från Sverige.

Sammanlagt ska de betala skadestånd på 230.000 kronor till den våldtagna pojken.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.