Foto: Fria Tider

Folkligt uppror efter beslut att "berika" Gotland

Publicerad 15 mars 2012 kl 13.50

Inrikes.Efter att Fria Tider och Avpixlat skrivit om hur landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård förbereder en massiv invandring från tredje världen till Gotland så har kritiken varit hård på nätet.

Gilla artikeln på Facebook

Invandring i all ära, men kan inte lilla Gotland få vara svenskt också i fortsättningen? Det frågar sig många sedan Cecilia Schelin Seidegård klargjort att bidragsberoende invandrare nu ska lockas till ön för att bosätta sig där permanent. Som lockbete ska politikerna använda en uppsättning skattefinansierade specialförmåner och särrättigheter som ingår i det så kallade "Gotlandspaketet".

Gotlands Tidningar beskriver kritiken mot landshövdingen som en "hatkampanj". En lång rad mejl, arga brev och telefonsamtal har strömmat in till såväl tidningen som landshövdingens kansli.

- Jag är förvånad, ledsen och besviken, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Kallas landsförrädare
På mindre än tre dygn gjordes ett hundratal kritiska inlägg på sajten Flashback. En skribent kallar landshövdingen för landsförrädare, en annan tycker att hon ska utvisas ur landet.

Flera skribenter har också uppriktigt svårt att förstå sig på landshövdingen. Varför vill hon skapa invandringsproblem på Gotland när vi redan kan se hur det har gått för Malmö, Södertälje och andra som försökt, frågar sig många.

"Fattar ni inte att det finns en gräns när man inte kan ta in fler människor i ett land? DEN GRÄNSEN ÄR NÅDD FÖR LÄNGE SEDAN!! Gotland som är så fint och ostört av den sjuka invandringspolitiken som bedrivits under lång tid vill du förstöra. Varför?", skriver signaturen menace66.

Men även om stödet bland vanligt folk är lågt, så är det desto större hos andra makthavare. På tisdagen skrev en rad politiker under en insändare där de stöttade landshövdingen och hennes idé om en massinvandring också till Gotland.

"Vår landshövding, Cecilia Schelin Seidegård, har blivit hårt attackerad efter att ha berättat om en strategi för att locka fler invandrare att bosätta sig på Gotland. Vi som undertecknat detta trodde att vi på Gotland, och i Sverige, hade kommit längre 2012 än att dela in befolkningen i 'nyttiga' respektive 'onyttiga'. Alla människor har i grunden möjligheter att bidra till sitt samhälles välstånd, men det bygger på att samhället är öppet nog att tillåta detta. Gotland behöver världen. Gotland är öppet för alla", skriver en rad makthavare i insändaren.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.