"Faktum är att vi är många som såg det här komma, och varnade för det", sade Kristersson, som tidigare krävde öppna gränser och fri invandring.

Försvarsmakten kan sättas in mot gängen

Publicerad 29 september 2023 kl 04.34

Inrikes. Statsminister Ulf Kristersson har kallat in ÖB till ett möte idag för att se hur Försvarsmakten kan hjälpa till i arbetet mot de kriminella gängen.

Dela artikeln

På torsdagskvällen höll Ulf Kristersson ett "tal till nationen" med anledning av det grova våldet.

Natten innan hade bland annat en 25-årig kvinna dödats i en storsprängning i Storvreta i Uppsala.

– En 25-årig kvinna gick och la sig igår – en helt vanlig kväll – men fick aldrig vakna igen. I morse dödades hon i ett sprängdåd i Uppsala.

I sitt tal nämnde statsministern också den blinde 70-åring som förra veckan mördades i en skjutning på en pub i Sandviken, och de tre barn – 13, 14 och 14 år gamla – som hittats avrättade i skogsområden utanför Stockholm.

– Nu drabbas allt fler barn och helt oskyldiga människor av det grova våldet. Jag kan inte nog understryka hur allvarligt läget är. Sverige har aldrig förr sett något liknande. Inget annat land i Europa ser något liknande, sade Ulf Kristersson.

Det är "politisk naivitet och aningslöshet som har fört oss hit", enligt statsministern, som pekade på "en ansvarslös invandringspolitik och en misslyckad integration".

– Faktum är att vi är många som såg det här komma, och varnade för det, fortsatte Kristersson – som själv tidigare i sin politiska karriär krävde öppna gränser och fri bidragsinvandring från tredje världen till Sverige.

Ulf Kristersson meddelare vidare att han under fredagen har kallat till sig rikspolischefen och överbefälhavaren.

Detta "för att se hur Försvarsmakten kan hjälpa polisen i arbetet mot de kriminella gängen".

– Jag hoppas att alla partier i Sveriges riksdag nu kan samlas kring de kraftfulla och mönsterbrytande åtgärder som behövs, sade Kristersson.


Nyheter från förstasidan

Alex Jones tillbaka på Twitter

Elon Musk släpper in konspirations-entreprenören igen. Nu aktuell med ny teori om att "antivita" kineser kontrollerar Hollywood.0 

Ekonominyheter

Halverat ekonomiskt resultat för jordbruket

Prognosen för 2023.. Värdet av spannmålsproduktionen minskar med 41 procent.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.