Mordet i Skärholmen
Mördade Mikael.

Fortfarande ingen gripen för mordet på Mikael

Publicerad 12 april 2024 kl 12.32

Inrikes. Ingen har ännu gripits efter mordet i Skärholmen i onsdags, då 39-årige Mikael blev skjuten till döds i en gångtunnel inför sin son.

Dela artikeln

Ola Österling, presstalesperson för polisen, säger till Sveriges Radio att det pågår en intensiv utredning som fokuserar på analys av bildmaterial och förhör.

– Parallellt med det får vi också in en del svar från den tekniska undersökningen. Detta ska vävas ihop till den förundersökning och den tidslinjal som förhoppningsvis ska leda till att vi ska kunna gripa gärningsmännen, säger han.

Om själva brottsplatsen var kameraövervakad vill polisen inte svara på.

Enligt källor till P3 Krim kan det faktum att offret inte hade någon koppling till kriminalitet göra ärendet mer svårutrett än när mord sker inom gängmiljön. Polisens informationssituation är sämre.

Ola Österling vill inte berätta om det finns några misstänkta i ärendet.

– Jag kommer inte att göra någon resumé av utredningsläget men jag hyser gott hopp om att vi ska gripa gärningsmännen. Men det gör jag alltid, säger han till SR.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.