Två av de tre dömda är afghanska bröder.

Fotbollsspelare bad trion sluta trakassera kvinnor – sparkades medvetslös

Publicerad 11 januari 2021 kl 16.37

Inrikes. En ung fotbollsspelare blev brutalt misshandlad efter en after work-tillställning på Helsingborg Arena. När han bad tre Mellanöstern-män att sluta trakassera hans flickvän och hennes väninna matade de fotbollssparkar mot hans huvudet – och fortsatte efter att han svimmat. Nu döms trion till korta fängelsestraff för grov misshandel.

Gilla artikeln på Facebook

Offret, en 26-årig fotbollsspelare som spelat i ett division 1-lag, var den 30 augusti 2019 after work på Helsingborg Arena tillsammans med sin sambo och ett annat par som de är vänner med.

När de var på väg därifrån gick pojkvännerna 10-15 meter bakom sina flickvänner. Då började gärningsmännen, två afghanska bröder som uppger sig vara födda samma dag och deras kompis, att trakassera de unga kvinnorna. De började med att upprepade gånger kasta en badboll i huvudet på en av flickvännerna.

– Ni ska med oss ikväll! förklarade de sedan och började slita och dra i kvinnorna.

26-åringen hörde hur kvinnorna ropade "låt oss vara" och "vi har pojkvänner". Han gick fram för att hejda situationen.

– När jag kom fram till killarna var de fyra stycken, vilket förde med sig att jag försökte vara defensiv på grund av killarnas numerära överläge, sade fotbollsspelaren under rättegången.

Han tog tag i handen på en av männen och sade "snälla gå" och "jag vill inte bråka".

Då gick trion omedelbart till attack, medan den fjärde mannen sprang iväg. De började mata slag över offret och sparkade honom upprepade gånger i huvudet medan han låg ner.

– Efter ett antal slag svartnade det för mig. När jag vaknade låg jag på marken. Jag fick en spark i magen och en mycket mycket hård spark i huvudet, varpå det åter svartnade för mig. Sparkarna liknade fotbollssparkar och föregicks av att de tog sats med ett par meter, berättar fotbollsspelaren.

Nu döms alla tre till ett och ett halvt års fängelse vardera för grov misshandel. Männen, som alla uppger sig vara 22 år gamla, nekade till brott men vittnesutsagorna gav stöd till offrets berättelse, enligt Helsingborgs tingsrätt.

Ett och ett halvt års fängelse innebär i praktiken ett års fängelse på grund av Sveriges kontroversiella system med så kallad tvåtredjedelsfrigivning.

En av afghanerna har ännu inte fått svenskt medborgarskap, men slipper utvisning ändå.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.