Fox-programledare läxade upp Trump om hans invandringssvek

Publicerad 12 januari 2020 kl 14.42

Utrikes. I en intervju med Donald Trump anklagade Fox News programledare Laura Ingraham presidenten för att ha svikit sina vallöften om att minska invandringen. Trump svarade med en rad välbekanta formuleringar om hur viktigt det är att locka till sig "smarta människor" från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag har hört att ni planerar att ta in ännu fler utländska arbetare åt högteknologibolagen. Jag är väldigt bekymrad över det och det är många av dina anhängare också, sade Laura Ingraham till Donald Trump under en intervju med den amerikanska presidenten.

– Du gick till val på att utlova "America first", fortsatte hon.

Trump hade uppenbara svårigheter med att försvara sin allt mer liberala politik, Han skyllde på att utländska företag inte kan etablera sig i USA på grund av arbetskraftsbrist.

– Om det saknades arbetskraft så skulle lönerna öka. Det gör de inte i high tech-industrin. Och varför belöna Google, som motarbetar dig? Allt de vill ha är lågutbildad och billig arbetskraft, kontrade Laura Ingraham.

Trump försvarade sig med att "vi måste tillåta smarta människor att stanna i vårt land", ett argument som Fox-profilen bemötte med ett nedlåtande leende.

– I din valkampanj var du emot att folk skulle behöva träna upp sina utländska ersättare. Det är förödmjukande för amerikanska arbetare att jobba åt ett företag i 30 år och få höra att nu ska ska ni utbilda koreaner som ska ersätta er och arbeta för 20 procent av lönen.

Presidenten vidhöll att han fortfarande har en bra invandringspolitik och att han står för "America first". Han påstod också att han hade byggt den utlovade muren mot Mexiko, vilket inte stämmer.

– Det är inte "America first" om vi säger åt smarta människor att försvinna, sade han.

Sedan tidigare har Tucker Carlson, vars program går på bästa sändningstid i Fox News och som har miljontals tittare dagligen, kritiserat Donald Trump utifrån ett högerpopulistiskt perspektiv. Det finns ett utbrett missnöje bland Trumps väljare och många anser att presidenten har svikit sina vallöften om att sätta USA och amerikaner i första rummet.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.