Fräck rumän stal diamanter för 50 miljoner – bytte ut dem mot stenar

Publicerad 31 juli 2021 kl 21.12

Utrikes. En 60-årig rumänsk kvinna har dömts till fem och ett halvt års fängelse för sin delaktighet i en fräck kupp mot en lyxjuvelerare i London. Det skriver AP.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i mars 2016 som kvinnan, som presenterade sig som "Anna", klev in hos lyxjuveleraren Boodles på New Bond Street i London. Hon låtsades företräda en förmögen rysk investerare på jakt efter ädelstenar och påstod sig vara en expert på att värdera dem.

"Anna" fick titta på sju diamanter, värda sammanlagt motsvarande drygt 50 miljoner kronor. Efter att ha tittat på diamanterna placerades de i en låst svart väska som i sin tur låstes in i juvelerarens kassaskåp i väntan på betalning från den ryske investeraren.

Men när Boodles egen expert dagen efter blev misstänksam kontrollerades innehållet i den svarta väskan i kassaskåpet. Det konstaterades då att den inte innehöll några diamanter, utan sju vanliga stenar. En titt på övervakningsbilderna visade att "Anna" lyckades byta ut den svarta väskan, med diamanterna, mot en identisk svart väska som inte innehöll några diamanter.

I september förra året greps 60-åriga Lulu Lakatos, den kvinna som utgav sig för att heta Anna, efter att ha varit internationellt efterlyst i mer än fyra år. Hon misstänks ingå i ett internationellt nätverk av kriminella, med ursprung i Rumänien. Lulu Lakatos har dömts till fem och ett halvt års fängelse för diamantkuppen i mars 2016. De diamanter som stals vid tillfället har aldrig återfunnits.

Bild:

© Polisen

Lulu Lakatos byter ut väskan med diamanterna mot en väska med stenar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.