Reinfeldts fotbollskarriär

Fredrik Reinfeldt pekas ut som olämplig att leda Fotbollsförbundet

Publicerad 2 januari 2023 kl 06.12

Inrikes. I en ledartext i Epoch Times ifrågasätter journalisten Jonas Arnesen om Fredrik Reinfeldt är lämplig att bli näste ordförande för Svenska Fotbollförbundet.

Dela artikeln

Arnesen hänvisar till ett Expressen-avslöjande som visar Reinfeldts nära kopplingar till Kinas kommunistiska diktatur via hans tidigare bolagsengagemang.

I granskningen framgår att Reinfeldt under en femårsperiod drog in intäkter på 60 miljoner kronor till sitt privata bolag, men det är oklart vilken typ av arbete han utfört för dessa pengar.

Reinfeldt har haft ett avtal med bolaget statskontrollerade Kina-ägda bolaget AI NGTI och suttit som ledamot för ett Hongkong-baserat företag kontrollerat av den kinesiska staten.

Arnesen menar att Reinfeldts Kina-intressen strider mot Svenska Fotbollförbundets kravprofil, där det står att ordföranden ska ha en hög etisk kompass och värna demokratin.

I boken "Den dolda handen" beskrivs hur den kinesiska diktaturen utnyttjar ex-politiker för att underminera västliga demokratier.

Det sägs dock inte rakt ut att Reinfeldt låtit sig utnyttjas av den kommunistiska diktaturen. Men risken att politikern är köpt av intressen som strider mot svensk fotbolls intressen är ändå allt för hög, är budskapet.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.