Sverige byter folk

Höjd skatt för pensionärer för att klara invandringen

Inrikes. Den rekordstora asylinvandringen från tredje världen dränerar statskassan på pengar till välfärden. På grund av det "mycket allvarliga läget" har den S-ledda regeringen nu beslutat att höja äldre svenskars skatt.

Gilla artikeln på Facebook

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att beslutet, som går ut på att återinföra den så kallade särskilda löneskatten för personer över 65, handlar om att regeringen måste "få in resurser".

– Givet det mycket allvarliga läget vi har i statsfinanserna och stora behov av att genomföra reformer så har vi gjort bedömningen att man kan göra en mindre justering just på den särskilda löneskatten för äldre, säger Magdalena Andersson enligt Veckans Affärer.

Det var under ett tal i Stockholm i mitten av augusti 2014 som den dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt (M) erkände att asylinvandringen nu har nått en sådan massiv nivå att Sverige inte längre har råd att finansiera några nya satsningar på välfärden. Han uppmanade därför de svenska skattebetalarna att "öppna sina hjärtan".

– Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat, men det är verkligen människor som flyr för sina liv, sade Reinfeldt.

Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.