Asylkaoset
Den italienska federala polisen och kustbevakningen har släppt bilder på tillfället då smugglarna överlämnar de illegala invandrarna åt organisationen för vidare transport till bidragens och välfärdens Europa.

Här grips tyska vänster-"sjöräddare" av italiensk polis: Samarbetade med flyktingsmugglare

Publicerad 3 augusti 2017 kl 15.41

Utrikes. Italienska åklagare kommer att gå vidare med åtalet mot flera företrädare för den tyska "sjöräddnings­organisationen" Jugend Rettet som togs på bar gärning när de samarbetade med flyktingsmugglare för att kunna transportera in högsta möjliga antal tredje världen-invandrare till Europa, skriver dagstidningen Il Fatto Quotidiano.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagare i italienska Trapani utreder nu två händelser där organisationen är inblandad som inträffade den 18 juni i år. Under natten mot onsdagen slog företrädare för den italienska kustbevakningen och federala polisen till mot fartyget Iuventa, som tillhör Jugend rettet och eskorterade det till den italienska ön Lampedusa där besättningen förhördes.

Jugend Rettet finansieras av Open Society, vänster­miljardären George Soros kulturmarxistiska organisation som verkar för mångkultur och tredje världen-invandring till Europa.

Enligt Il Fatto Quotidiano greps två företrädare och fartyget togs i beslag av den italienska staten. Jugend Rettet påstod under natten på Twitter att deras fartyg "inte konfiskerats". En kontroll i sjötrafikens rapporterings­system AIS visar dock att fartyget ännu på torsdagseftermiddagen ligger förtöjt i en hamn fylld av kustbevaknings­fartyg på den italienska ön Lampedusa.

– De utger sig för att rädda liv på Medelhavet men vid den här insatsen var inga liv i fara. Jag kommer att gå vidare med en förundersökning om illegal människosmuggling, säger åklagaren Ambrogio Cartosio till Il Fatto Quotidiano.

Det var under en spaningsinsats mot organisationens nu beslagtagna fartyg Iuventa den 10 september förra året som myndigheterna kunde se hur en av fartygets gummibåtar mötte upp ett fartyg med människosmugglare och lät smugglarna överlämna en stor grupp illegala invandrare för vidare transport till Iuventa, som sedan skulle ta dem vidare till Europa.

Den 18 juni i år kunde myndigheterna se hur Jugend Rettet "räddningsaktion" på Medelhavet innebar ett nära samarbete med smugglare vid Libyens kust. Vid ett tillfälle, som myndigheterna videofilmat, ser man hur smugglarna kör ut en grupp illegala invandrare till Iuventa. De illegala lastas därefter om till en flotte från "räddningsfartyget" och bogseras ombord, varpå smugglarna kliver av och tar sin egen snabba motorbåt – en uppenbarligen fullt sjöduglig sådan – tillbaka till Libyens kust för att hämta fler illegala invandrare.

Iuventa och Jugend Rettet sköter därefter hela den illegala inresan till EU, där invandrarna söker bidrag och asyl.

– Vi har tidigare inte ingripit mot hjälp­organisationer på Medelhavet, eftersom de har antagits vara motiverade av humanitära skäl, säger åklagaren till Il Fatto Quotidiano och tillägger:

– Men det här, menar vi, är människosmuggling.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.