Islamiska staten
OBS! I bilspelet finns bilder som kan väcka anstöt!

Här sparkar IS fotboll med människohuvud

Publicerad 1 november 2014 kl 15.49

Utrikes. Nya chockerande bilder sprids just nu på internet från den muslimska rebellgruppen Islamiska staten i Mellanöstern. På några av bilderna ses ett barn sparka på ett avhugget huvud och på en annan poserar barn med liket från en halshuggen och "korsfäst" man.

Gilla artikeln på Facebook

Bilderna från rebellgruppen, som så sent som för två år sedan var en av de syriska rebellgrupperingar som fick ekonomiskt och politiskt stöd från Sverige, har dykt upp i sociala medier under de senaste dagarna.

Enligt den brittiska tidningen Daily mail är den halshuggne mannen en släkting till Zahran Alloush – ledare för rebellkoalitionen Jaysh al-Islam som i sin tur utgör en del av Islamiska fronten. Islamiska fronten är en av de militanta muslimska rebellgrupperingar som är Islamiska statens rivaler om makten i Syrien och Irak och betraktas tillhöra den "goda sidan" i konflikten och får fortsatt militärt, ekonomiskt och politiskt stöd från USA och EU.

Artikelns rubrik är rättad.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan

Personalen "hängs ut" med namn och månadslön. Vänsterextremisterna uppger sig ha drabbats av "allvarliga ekonomiska svårigheter".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.