Knivattack mot myndighetschef
HÄKTAD: Den misstänkte 18-åringen ska ha kommit i kontakt med flera rånoffer via homoappen Grindr.

Han häktas för mordförsöket på myndighetschefen Åke, 58 – homodejten slutade i knivattack

Publicerad 2 februari 2017 kl 17.58

Inrikes. En kriminell 18-åring nordafrikan häktades på torsdagen misstänkt för helgens mordförsök på myndighetschefen Åke Göransson i centrala Uppsala. Ytterligare en ung man har anhållits misstänkt för inblandning i brottet.

Gilla artikeln på Facebook

© STA

Åke Göransson.

Det var på söndagskvällen blev Åke Göransson, generalsekreterare för Nämnden för statligt stöd till trossamfund, utsattes för flera knivhugg i trapphuset till sin bostad i centrala Uppsala.

Ursprungligen fanns misstankar om att mordförsöket kunde ha att göra med 58-åringens myndighetsutövning som bidragsfördelare till trossamfund. Men åklagaren uppger nu, enligt Aftonbladet, att myndighetschefen den aktuella kvällen hade stämt träff via dejtingappen Grindr, som används av homosexuella.

Något kärleksmöte blev det dock inte, utan den misstänkte 18-åringen ska istället ha försökt råna 58-åringen när de träffades. Situationen urartade när Göransson gjorde motstånd och då blev attackerad med kniv, enligt UNT.

En 18-årig invandrare från Tunisien häktades idag misstänkt för mordförsök mot myndighetschefen. 18-åringen är även häktad för liknande rån mot två andra män, och för ett fall av människorov. Sedan tidigare är nordafrikanen, trots sin ringa ålder, dömd för brott som rånförsök, stöld, häleri, olaga hot och ofredande.

Ytterligare en yngre man är anhållen för inblandning i mordförsöket mot Åke Göransson, rapporterar flera medier.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.