Ska kunna slå ut underjordiska kärnanläggningar i Iran, enligt USA.

" />

Ska kunna slå ut underjordiska kärnanläggningar i Iran, enligt USA.

" />

Ska kunna slå ut underjordiska kärnanläggningar i Iran, enligt USA.

" />
Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Foto: USAF

USA:s nya supervapen mot Iran

Publicerad 12 februari 2012 kl 12.37

Utrikes.Det rör sig om en helt ny typ av extra djuppenetrerande antibunkerbomb, en s.k. "bunker buster". Den nya bomben har fått det mastiga namnet "Massive Ordnance Penetrator" och ska kunna slå ut militära installationer som befinner sig långt under jord.

Gilla artikeln på Facebook

Den nya superbomben är kapabel att med stor kraft och hastighet tränga ner inte mindre än 18 meter i massiv armerad betong innan den utlöser sin fördröjda sprängladdning och detonerar.

Enligt US Air Force egna uppgifter är "Massive Ordnance Penetrator" designad för att klara av att i praktiken tränga ner igenom ett flertal underjordiska våningar upp till 61 meter.

Bomben innehåller 13,6 ton konventionellt sprängmedel, vilket är den största mängden i en bunker buster hittills. Några exempel på andra berömda bunker busters är de brittiska jättebomberna "Tall Boy" (5 ton) och "Grand Slam" (10 ton) från Andra Världskriget. De var naturligtvis inte heller att leka med men är ändå långt ifrån vad dagens "Massive Ordnance Penetrator" (13,6 ton) klarar av.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.