Stirrmannen

Här gör stirrmannen reklam för Coop

Publicerad 16 april 2021 kl 22.00

Inrikes. I maj 2020 skrev Fria Tider att en man med stirrig blick och delvis aggressivt uppträdande fotograferade och ofredade människor som demonstrerar mot makthavare i Stockholms­området. Nu har den stirrande mannen identifierats som en skådespelare som bland annat gjort reklam för Coop, avslöjar sajten Avmaskerat.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen heter Per-Ola Friberg, är född den 23 april 1968 och är till yrket lärare och skådespelare samt bosatt i Sundbyberg utanför Stockholm.

Parallellt med sin professionella karriär är han alltså verksam inom två vänsterextrema nätverk i Stockholmsregionen och ägnar sig kontinuerligt åt åsiktsregistrering av invandringskritiker och personer som demonstrerat mot makthavarnas åtgärder under coronakrisen.

På en livestream som SD:s medieprojekt Riks laddat upp på Youtube syns Forsberg springa runt i den så kallade tusenmanna­marschen och dokumentera vilka som demonstrerar. Flera personer misshandlades senare av en annan vänsterextremist i anslutning till den demonstrationen.

År 2013 anlitades Per-Ola Friberg av prestigebyrån Forsman & Bodenfors för att göra reklam för Coop. I reklamfilmerna från matvarukedjan spelar Friberg en hygglig och lite tillbakadragen karaktär som lufsar omkring på Coop och låter andra gå före honom i kön trots att det innebär att han missar ett besök i simhallen.

"Man ska va bjussig, det har man alltid igen", säger Fribergs karaktär i filmen.

Hur Per-Ola Friberg agerar i andra sammanhang kan ses på Avmaskerats bilder nedan.

Fria Tider har sökt Per-Ola Friberg.

Bild:

© Avmaskerat

Här angriper Friberg en tillståndsgiven demonstration på Mynttorget i Stockholm.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.