Här knivhuggs AFD-politikern av vänsterextremisten

Publicerad 5 juni 2024 kl 15.46

Utrikes. En politiker för invandringskritiska Alternativ för Tyskland, AFD, filmade när han blev knivhuggen av en vänsterextremist som rev ner valplakat.

Dela artikeln

Ännu ett politiskt dåd har drabbat Tyskland, dagar innan valet till Europaparlamentet.

Det är återigen Mannheim som är skådeplats. Samma stad där islamkritiker Michael Stürzenberger blev knivhuggen på torget av en afghan, som i samband med dådet dödade en polis. Allt inför kameran.

Den lokala AFD-politikern Heinrich Koch konfronterade vid klockan 22.45 på tisdagskvällen en man som rev ned partiets valaffischer. Han filmade själv konfrontationen och i videon kan man se hur Koch beordrar mannen att lägga ifrån sig plakaten han tagit ner. Mannen svarar med att knivhugga politikern.

Video: Varning för obehagliga bilder

En 25-årig misstänkt gärningsman har gripits, enligt tyska medier. Enligt polisen fanns vid gripandet tecken på psykisk ohälsa hos mannen.

AFD:s partiledare Alice Weidel uttrycker chock över händelsen:

"Det är ett skrämmande dåd som gör en mållös. Jag önskar herr Koch ett raskt tillfrisknande och att han snabbt återhämtar sig", säger hon i en kommentar till Junge Freiheit.

Heinrich Kochs skador uppges inte vara livshotande. Förbundsdagsledamoten Markus Frohnmaier (AFD) från Baden-Württemberg uppger för Junge Freiheit att Heinrich Koch, så vitt han vet, attackerades med en mattkniv och skadades i magen och förmodligen även i ansiktet.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.