Här kraschar översten Fox News hyllningssändning till Zelenskyj

Publicerad 6 mars 2022 kl 14.53

Utrikes. Det blev riktigt dålig stämning i studion när Fox News programledare Stuart Varney försökte föra ut oriktiga påståenden från ukrainsk propaganda och blev rättad av sin gäst, översten och tidigare Pentagon-rådgivaren Douglas Macgregor.
 – Vilken tuffing alltså, avslutade en märkbart kränkt Varney när intervjun var slut.

Dela artikeln

Det var när Stuart Varney började prata om att Vladimir Putin bombar kärnkraftverk i syfte att trakassera civilbefolkningen som Douglas Macgregor satte ned foten och konstaterade att ryssarna över huvud taget inte attackerat eller stängt av elnätet i Ukraina.

– Tvärtom. Ryssarna har varit väldigt noga med att inte skada vatten- eller elförsörjning. Men vad vi ser nu är att den ukrainska armén tar skydd i städerna bland civilbefolkningen, eftersom de inte kan röra sig fritt då de saknar logistik och luftvärn. Så nu minglar de runt bland civila, precis som vi sett i Mellanöstern där islamister använt civila som mänskliga sköldar mot oss, sade Macgregor.

Stuart Varney börjar då prata om ryssarnas gamla bombanfall under andra Tjetjenienkriget och om vilken hjälte Volodymyr Zelenskyj är. Men Macgregor höll inte med.

– Jag tycker Zelenskyj är en marionett som utsätter stora delar av sin egen befolkning för onödiga risker. Och ärligt talat är det mesta som strömmar ut från den ukrainska regeringen nu motbevisat som lögner inom 24–48 timmar. Pratet om flygplatser som tas och återtas och så vidare. Allt det här är skitsnack. Det har inte hänt.

– Jag ser inget heroiskt med honom över huvud taget. Det mest heroiska han kan göra nu är att acceptera verkligheten och gå med på ett neutralt Ukraina. Det skulle vara bra för både oss och Ryssland. En buffertzon som båda sidor vill ha. Men han har blivit åtsagd att fortsätta såhär, och det är tragiskt för alla de människor som nu måste genomlida detta.

Varney bröt då in och tog avstånd från överstens förklaring och avslutade intervjun.

– Vilken tuffing alltså, slängde Varney in som slutkommentar innan Macgregor klipptes bort från rutan.


Nyheter från förstasidan

Får 8,5 miljoner i fallskärm för "Ausländer raus"

David Lång blir högbidragstagare. Skattebetalarna ska betala politikern 75.000 kronor i månaden i 14 år.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.