DN-profilens sexköp
Eli Göndörs tvättade Wikipediasida.

Här mörkar Wikipedia Eli Göndörs sexköp

Publicerad 12 maj 2021 kl 12.08

Media. Författaren Eli Göndör uppmärksammades nyligen för att ha åkt dit när han skulle köpa sex. Men Wikipedia accepterar inte att informationen läggs till på Wikipediasidan om Göndör, trots att information om Paolo Robertos sexköp finns med på sidan om Roberto. Indikationer finns dessutom på att Eli Göndör själv "redigeringskrigar" för att få bort information om sitt sexköp.

Gilla artikeln på Facebook

Eli Göndör åkte fast för sexköp den 23 mars i år vilket Fria Tider tidigare rapporterat om. Annan media i form av exempelvis Aftonbladet har också rapporterat om händelsen. Aftonbladet kallar dock Göndör för "känd svensk författare" men vägrar uppge hans namn.

Att Aftonbladet och annan traditionell media i Sverige vägrar uppge Göndörs namn tar viktiga användare på svenska Wikipedia som förevändning för att censurera uppgifter om Göndörs sexköp på Wikipediasidan om honom.

sidan om Paulo Roberto står att han " i maj 2020 gripits och erkänt att han köpt sexuella tjänster av en kvinna". Där hänvisas till artiklar i Expressen och Aftonbladet som namngett Roberto.

Genom att studera historiken för Wikipediasidan om Eli Göndör ser man att det råder delade uppfattningar om huruvida information om Eli Göndörs sexköp ska finnas med.

Formellt sett kan vem som helst redigera på Wikipedia men redigeringar från personer som inte registrerat en egen användare riskerar att inte ses som seriösa. Redigerar du med en registrerad användare men misstänks ha en politiskt uppfattning som gruppen som kontrollerar Wikipedia ogillar kan du få din användare och din IP-adress avstängd från möjligheten att redigera.

Det framgår vidare av redigeringshistoriken att en person som säger sig vara Eli Göndör själv den 12 februari 2014 la till information om två böcker som Göndör gav ut 2013.

Den tredje mars i år la någon till information om två till böcker som Göndör gett ut under 2021. Personen bakom IP-adressen som la till den informationen har två gånger varit inne och raderat information om Eli Göndörs sexköp.

Det är oklart om det är Eli Göndör själv som sitter och raderar men personen bakom IP-adressen har vid sju tillfällen redigerat Wikipediasidan om Eli Göndör men aldrig redigerat någon annan Wikipediasida.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Al-Saaids falska PCR-tester fanns på FHM:s hemsida

"Värderar inte aktörerna eller metoderna". Nu riskerar huvudmannen Hammad Al-Saaid livstids fängelse.0 

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.