Här råkar Malena Ernman missa byta konto – svarar som Greta

Publicerad 10 november 2021 kl 20.04

Inrikes. Skriver verkligen Greta Thunberg själv sina inlägg på sociala medier? Frågan diskuteras nu återigen efter att en skärmdump börjat spridas som visar hur mamma Malena Ernman råkade svara på ett Facebook-inlägg med Gretas konto.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Facebook som nu har tagits bort helt uppmärksammade operasångerskan och vänsteraktivisten Malena Ernman att musikalen Forever Piaf hade haft premiär på Göta Lejon i Stockholm.

En kvinna som heter Ingrid kommenterade inlägget och meddelade att hon skulle se föreställningen från rad 6.

Malena Ernman svarade Ingrid efter föreställningen att hon skulle se till att hon fick nya biljetter med bättre platser.

Inlägget skrevs dock inte från Malena Ernmans Facebook-konto, utan från dottern Greta Thunbergs, med 3,5 miljoner följare.

Facebook-inlägget skärmdumpades dock av kvicka personer innan det togs bort.

"Ibland glömmer Malena Ernman byta konto så att säga.." skriver Twitter-användaren Rasim Reiz, som har lagt upp en skärmdump på inlägget.

Vissa användare tolkar misstaget som att det verkar vara Malena Ernman som skriver Gretas inlägg. Andra invänder dock att det är naturligt att en mor och hennes dotter kan använda samma enheter och att det kan bli fel med inloggningen ibland.

Greta förklarar händelsen på följande vis i ett inlägg på Facebook:

"Min mamma lånade min dator idag när jag var i skolan och glömde byta till sin egen facebook-sida och råkade då använda min sida för att svara på en kommentar på hennes sida. Jag vet inte vem Ingrid är, hon är säkert jättesnäll. Men det är alltså inte jag som diskuterat sittplatser på en tidigare konsert med henne i kommentarsfält. Ifall någon undrade."

Vidare beklagar sig Greta över att mycket som rör henne "av någon anledning överanalyseras och riskerar att blossa upp och få enorma proportioner".


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny vänsterregering "öppnar Tysklands dörr på vid gavel"

Liberala planen för kraftigt ökad invandring. Lanserar "paradigmskifte" för ännu extremare politik när Merkel är ute ur leken.0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.