Afrikanen våldtog flickorna på en luftmadrass på sitt stödboende på Södermalm.

Hassan våldtog flickor i timmar – under pistolhot: "Walla, jag är fucking kriminell"

Publicerad 1 september 2020 kl 19.10

Inrikes. Den kriminelle somaliern Hassan, 25, lurade med sig två 14-åriga flickor till sin bostad i centrala Stockholm, där han våldtog både två medan han hotade att skjuta dem med en pistol. Nu döms han till fängelse – men får sänkt straff med hänvisning till att han lider "men" av att utvisas.
– Walla, jag skiter i walla nu alltså. Jag är fett aggressiv asså, hörs våldtäktsmannen säga i en ljudupptagning från våldtäkten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten till den 28 april i år som de två 14-åriga flickorna mötte upp Hassan, som de kommit i kontakt med via en gemensam vän, på Medborgarplatsen i Stockholm.

Somaliern hade utlovat narkotika till flickorna, och han tog med dem till sin bostad på ett stödboende på Södermalm.

Han bjöd dem på både hasch och kokain, och flickorna somnade. Senare vaknade den ena 14-åringen av att afrikanen slickade henne på halsen och krävde "betalt" för knarket. Han formulerade det som att han "behövde känslor" och hotade flickorna med en pistol.

Ett av offren lyckades starta en ljudinspelning på sin mobiltelefon och inspelningen användes som bevis under rättegången. I den hörs hur Hassan hotar flickorna, som skriker och gråter medan han brutalt våldtar dem. Det hela pågick i ett par timmar.

– Det är lugnt jag behöver lite känslor. Eller jag ska skjuta er i benen nu. Nu. En gång. Walla, hörs somaliern utbrista innan han påbörjar våldtäkterna.

Den ena flickan försökte få honom att sluta genom att förklara att hon hade mens, men somaliern fortsatte att våldta henne ändå. Han tvättade av sig när han var klar – för att sedan omedelbart ge sig på den andra flickan.

På inspelningen hörs Hassan också skryta om att han är "fucking kriminell".

– Walla, jag skiter i walla nu alltså. Jag är fett aggressiv asså, säger han bland annat.

Den 25-årige somaliern har nu dömts för två fall av grov våldtäkt mot barn. I samma veva döms han även för ringa narkotikabrott samt köp av sexuell tjänst vid ett annat tillfälle. Straffet blev sex och ett halvt års fängelse samt tio års utvisning ur Sverige.

Tingsrätten konstaterar att Hassan – som har permanent uppehållstillstånd sedan 2012 – varken har arbete eller bostad i Sverige, att han knappt kan prata svenska och att han förutom ett par morbröder och mostrar helt saknar familjemedlemmar i Sverige.

Men Stockholms tingsrätt ger honom ändå straffrabatt på grund av att han utvisas.

"Vid straffmätningen har tingsrätten beaktat det men som Hassan förorsakas till följd av utvisningen", står det i domen.

Huruvida utvisningen ens kommer att kunna verkställas är dock tveksamt. Somalia är nämligen ett av de länder som endast tar emot medborgare som utvisats från andra länder om personerna frivilligt går med på utvisningen.

25-åringen är sedan tidigare dömd för olika brott. Så sent som i juli friades han av hovrätten för mordförsök, i brist på bevis.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Miljoner i presstöd till arabisk tidning

Al Kompis beviljas stöd.. Men majoriteten av följarna bor inte i Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.