USA:s presidentval 2024

Hillary: Trump-anhängare måste "formellt avprogrammeras"

Publicerad 7 oktober 2023 kl 13.08

Utrikes. Hillary Clinton, 75, är mest känd för att ha förlorat presidentvalet mot Donald Trump år 2016. Nu anklagar hon ärkerivalens anhängare för att vara "extremister" och "sektmedlemmar" i behov av "formell avprogrammering".

Dela artikeln

Donald Trump har en alldeles förkrossande ledning inför Republikanernas primärval, och flera opinionsmätningar visar att han skulle vinna mot den sittande presidenten Joe Biden om det vore val idag.

Att en majoritet av USA:s väljare alltså vill se Trump som president plågar Hillary Clinton, som själv förlorade presidentvalet mot honom 2016.

I en intervju med CNN kallar hon Trumps anhängare för "Maga-extremister" (från Trumps valslogan "Make America Great Again").

– När bryter de med honom? frågar sig Hillary och fortsätter:

– Någon gång kanske det måste ske en formell avprogrammering av sektmedlemmarna. Något måste hända.

Hillary Clinton konstaterar att Trump-väljare "inte gillar migranter, kanske inte gillar homosexuella eller svarta människor eller kvinnan som befordrades på jobbet" och att de manipuleras känslomässigt och psykologiskt av ex-presidenten.

– Det är den klassiska berättelsen om en auktoritär populist som verkligen har ett grepp om de känslomässiga, psykologiska behoven och önskningarna hos en del av befolkningen, säger hon.

Nu är enligt Hillary Clinton viktigt att Joe Biden vinner presidentvalet nästa år, så att det gamla republikanska etablissemanget kan återta greppet om partiet. På så sätt kan situationen återgå till tiden före Trump, då partierna mest ägnade sig åt att kivas om skattesatser och liknande.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.