Obs! Arkivbild.

"Hopplöst": Mahmoud är arg på Sverige – trodde han skulle få "eget hus" och flickvän

Publicerad 29 december 2016 kl 19.47

Inrikes. Mahmoud från Syrien klagar i en intervju med Sveriges Radio på att han tvingas bo i ett skattefinansierat mindre eget rum i Stockholm och att han inte har fått någon flickvän.
 – Jag vill ha ett eget hus, förklarar han.

Gilla artikeln på Facebook

De invandrare som placerats i modulhus i Stockholmsförorten Fagersjö är riktigt missnöjda – trots att de har egna rum och har fått gå före svenskar i bostadskön. Bland annat är de upprörda över att de tvingas dela kök med andra.

En av dem är Mahmoud från Syrien. Han intervjuas av SR, som konstaterar att hans rum "ser ut som [ett] hotellrum". Men Mahmouds förväntningar på Sverige var betydligt högre än så.

– Jag hade väldigt stora förhoppningar om att få ett eget privat hus. Och sedan ger de mig den här lägenheten. Det är som ett flyktingläger. Vad är skillnaden? säger han.

Mahmoud, som läste ekonomi på universitetet i Damaskus innan han gjorde den långa resan till Sverige för att söka asyl, är också missnöjd med att han inte har fått en flickvän i Sverige.

– Jag är 25 år gammal och har inte haft någon flickvän tidigare. Jag är fortfarande oskuld. Jag letar efter en flickvän, jag letar efter en fru. Men här är det omöjligt, hur kan jag kunna ha ett liv i det här rummet? säger han till SR.

SR-reportern påpekar att han faktiskt har fått ett eget fräscht rum i Stockholm och att många svenska ungdomar skulle bli avundsjuka på honom för det. Men Mahmoud låter sig inte rubbas, utan konstaterar att han "gråter om natten" eftersom han inte fått allt det som människosmugglarna lovade honom när de hjälpte honom att ta sig illegalt till Sverige.

– Jag kom till Sverige och hade stora förhoppningar om att skapa mig ett liv här. Men efter att ha bott här i ett år och åtta månader har jag börjat förlora hoppet.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att invandrare ska få gå före svenska ungdomar i bostadskön, få gratis körkort och andra särrättigheter. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.