Elin lyckades till slut själv undfly angriparen genom att springa av bussen.

Ingen på bussen ingriper – trots flickans desperata skrik

Publicerad 28 december 2020 kl 20.05

Inrikes. Elin, 16, satt på en buss i Stockholm när en iransk man satte sig bredvid och började tafsa intensivt. Trots att flickan gjorde allt för att påkalla de andra passagerarnas uppmärksamhet ingrep ingen.
– Jag skrek sluta flera gånger så att folk skulle höra det, säger Elin.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 18-tiden den 20 juli i år som Elin klev på en buss mot Norsborg. Hon satte sig ner och lyssnade på musik i sina lurar när den 22-årige mannen dök upp.

– Jag satt på höger sida av bussen och mannen satt på andra sidan, så bredvid mig fast andra sidan. Han presenterade sig lite snabbt och bad mig hoppa över till hans sida. Det kändes som om han ville fråga något, berättar Elin i förhör.

Mannen frågade på bruten svenska flickan vart hon skulle. Hon tyckte att det kändes konstigt men svarade att hon skulle till sin kompis.

– Han frågade mig om jag ville ha sällskap och jag svarade att det var lugnt eftersom att kompisen skulle möta mig. Jag hittade på det, det kändes konstigt.

Efter att de hade åkt förbi ett par hållplatser gick iraniern plötsligt till attack.

– Han ville hålla i min hand, jag sa nej och då tog han tag i min hand och jag lade tillbaka hans hand. Sedan började han igen och ta på mitt innerlår och då sa jag sluta. Sedan gjorde han det igen och sa sluta ännu högre för att folk skulle höra, säger flickan i förhör.

– Han försökte kyssa mig flera gånger också. Han lutade sig fram och jag lutade mig bort. Han tog med sin högerarm runt min nacke och lutade sig, drog lite i mig.

När bussen kom till Högdalen sprang Elin själv av bussen och blev på så sätt kvitt angriparen.

En ordningsvakt som befann sig i Högdalen för patrullering stötte på Elin när hon kom gående från busstorget. Han upptäckte att hon var väldigt ledsen och grät öppet. Han och hans kollegor tog då kontakt med flickan och frågade henne hur hon mådde, men fick till en början inget svar. Senare, efter att ordningsvakten hade presenterat sig, började hon berätta vad som hade hänt.

– Det hon berättade var att det var en äcklig man på bussen som hade tagit på henne på olämpliga ställen och att hon hoppade av här i Högdalen för att fly från den mannen, säger ordningsvakten.

Andra offret: 12-årig flicka
Elin är inte 22-åringens enda offer. Den 13 september slog han till mot en 12-årig flicka i Svedala som befann sig utanför porten till sin bostad när iraniern dök upp. Han lade armarna om 12-åringen, drog henne till sig och försökte pussa henne på kinden. Flickans mamma fick genom en kamrat till dottern berättat för sig vad som hade hänt varefter polis kallades till platsen. Flickan kunde då peka ut gärningsmannen, som greps.

Enligt mamman har flickan efter händelsen var mycket uppriven, hysterisk och chockad och hennes mående har starkt påverkats av händelsen en lång tid efteråt.

Den 22-årige har nu dömts till fem månaders fängelse för ofredande, sexuellt ofredande, stöld, häleri och två fall av skadegörelse.

Blir kvar i Sverige
Han förekommer sedan tidigare under sex avsnitt i belastningsregisterutdraget och dömdes senaste 27 augusti 2020 Södertörns tingsrätt. Det är enligt Stockholms tingsrätt på grund av mannens återfall i likartad brottslighet som påföljden den här gången bestäms till fängelse.

Inte heller denna gång döms dock 22-åringen, som är medborgare i Iran, till utvisning.

Elin heter egentligen något annat.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.