Asylkaoset

Invandrare försöker ta sig in i Sverige till fots via Öresundstunneln

Publicerad 2 april 2016 kl 18.38
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Allt fler invandrare från tredje världen som befinner sig i Danmark försöker ta sig in illegalt i Sverige genom att promenera till fots genom Öresundstunneln, skriver danska Berlingske idag.

Gilla artikeln på Facebook

Ökningen har kommit efter att Sverige i början av året införde ID-kontroller på tågen för att få stopp på den illegala invandringen och för att få kontroll över vilka som tar sig in i landet. Öresundsbrons presschef Sanna Holqvist säger till Berlingske att de tvingats sätta upp värmesensorer i tunneln för att upptäcka invandrare som försöker ta sig in i Sverige.

Enligt dansk polis är de som försöker ta sig in i Sverige personer utan giltig legitimation som inte vill åka fast i den svenska ID-kontrollen.

– Om man går genom tunneln till Sverige beror det givetvis på att man inte har möjlighet att ta tåget eller korsa Öresund på annat sätt, säger Köpenhamnspolisens presstalesman Mads Jensen.

Dansk polis har tvingats rycka ut för att gripa illegala invandrare flera gånger. Så sent som i torsdags stoppades tågtrafiken genom tunneln på grund av att obehöriga personer upptäcktes i den.

Danska myndigheter påminner om att det är livsfarligt att försöka ta sig till Sverige till fots genom tunneln. De säger också att ingen än så länge lyckats ta sig till Sverige den vägen.


Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

EU:s plan på att införa vaccinpass i vinter – från 2018

Slog fast politiken – för tre år sedan. Lågt innan corona beslutade byråkraterna om "gemensamt vaccinpass" i hela EU.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.