Då dröjde det inte länge innan TV3 hade hängt ut den hotfulle afrikanen.

" />

Då dröjde det inte länge innan TV3 hade hängt ut den hotfulle afrikanen.

" />

Då dröjde det inte länge innan TV3 hade hängt ut den hotfulle afrikanen.

" />
Ur "Efterlyst"

Invandrare hotade vänster­journalist - hängdes ut direkt

Publicerad 27 januari 2012 kl 23.55

Media."Inte publicistiskt relevant", "medias uppgift är inte att klara upp brott" och "det saknas allmänintresse i det här fallet". Så brukar det låta när medierna vägrar publicera signalement på diverse våldtäktsmän, rånare och mördare. Men när en afrikansk man var lite otrevlig mot TV3-journalisten Johannes Jakobsson i veckan blev reaktionen den motsatta - och nu hängs den unge invandraren ut i programmet Efterlyst.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Johannes Jakobsson, redaktör för Efterlyst och reporter på vänsterextrema Expo, befann sig i Södertörns tingsrätt för att bevaka en rättegång som han hotades av en av den åtalades kompisar.

- Jag kommer hem till dig, säger kompisen till Efterlysts reporter som stod och filmade.

När Johannes Jakobsson frågade mannen vad han skulle göra där svarade han:

- Testa mig! Testa mig!

Uttalandet framstår förmodligen som rena bagatellen för de flesta yngre svenskar, och för den som till exempel har gått i en mångkulturell gymnasieskola kan den här sortens ordväxlingar tillhöra vardagsrutinen i de dagliga kontakterna med mångfalden. Men för Johannes Jakobsson, själv uppvuxen under stabila medelklass­förhållanden, ser det ut att ha blivit rena chocken.

– Vi har gjort en polisanmälan i morse och pratat med den säkerhetsansvarige på tingsrätterna i Stockholm. Det är viktigt att markera i ett sådant här fall att sådant här inte är acceptabelt, sade Johannes Jakobsson till Expressen.

Den hotfulle mannen ska ha varit kompis med den tilltalade, som stod åtalad för att ha utfört ett brutalt rån mot en 17-årig flicka. När flickan var ensam hemma bakband rånarna henne och drog en sopsäck över hennes huvud. De stal familjens bil samt konst och ett bankomatkort. Enligt bloggen Sweden Confidential var det tack vare rånarnas låga intelligens som polisen kunde komma ligan på spåren. Detta eftersom rånarna hade tagit ut pengar på det stulna bankomatkortet och då fastnat på bankomatens övervakningskamera.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.