Kaplanaffären
Islamisering? Granhedsgården utanför Katrineholm ägs numera av islamister.

Islamister vill starta asylboende i Sverige

Publicerad 26 juli 2015 kl 10.19

Inrikes. Islamistiska företrädare vill starta ett asylboende på en gård utanför Katrineholm. Just nu bearbetar man Migrationsverket för att få grönt ljus så man kan ge sig in i den lukrativa asylindustrin.

Gilla artikeln på Facebook

Islamism

Islamism, eller politisk islam, är en populär rörelse bland muslimer som går ut på att samhället helt och hållet ska genomsyras av den muslimska tron.

Islamister vill att muslimsk lag, så kallad sharia, ska råda och att alla som bor i landet måste följa muslimska traditioner och sedvänjor.

Det finns både fredliga islamister och de som med våld och vapenmakt, exempelvis terrorism, vill tvinga icke-muslimer att rätta sig efter islam.

Förra året köpte de två islamistiska föreningarna Ibn Rushd Studieförbund och Islamiska Förbundet upp den idylliskt belägna Granhedsgården utanför Katrineholm där de nu vill satsa på att tjäna pengar inom den lukrativa asylindustrin.

I ett blogginlägg rubricerat "Svindlande affärer" går den socialdemokratiske debattören Johan Westerholm idag igenom turerna kring det planerade asylboendet.

VD för Granhedsgårdens AB är muslimen Omar Mustafa, som tidigare petats ur Socialdemokraternas partistyrelse sedan hans islamistiska kopplingar blivit alltför besvärande för partiet. Mustafa är även förbundsrektor för Ibn Rushd samt ordförande för Islamiska Förbundet.

Tidigare i veckan avslöjade Katrineholmskuriren att Granhedsgården bearbetar Migrationsverket för att få tillstånd till att starta asylboende på gården – hittills har man dock fått avslag på sina propåer.

Men Westerholm skriver att det är pikant att Mustafa Tumturk, som håller i Granhedsgårdens förhandlingar med Migrationsverket, har täta kontakter in i regeringskansliet. Hans svåger är nämligen ingen annan än en annan känd islamist – bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

En annan person som figurerar i det islamistiska nätverket kring Granhedsgården är den moderate före detta riksdagspolitikern Abdirizak Waberi. I SVT:s dokumentär "Slaget om muslimerna" från 2009 berättade Waberi att han vill leva i en islamisk stat där politiken styrs efter koranen, där män ska ha rätt att slå sina fruar och ungdomar inte ska få dansa till popmusik eller skaffa sig pojk- eller flickvänner.

Relaterade artikelkategorier:
Socialdemokraterna och islamismen
Terrorstämplingen av Islamiska förbundet
Carina Hägg


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.