Asylkaoset
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Johansson: "De syrier som kommit till Sverige kommer det gå väldigt bra för"

Publicerad 20 oktober 2016 kl 17.47
Av Mattias Albinsson

Politik. Det kommer gå "väldigt bra" för alla de syrier som invandrat till Sverige de senaste åren. Det tror justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Gilla artikeln på Facebook

Utspelet gjorde han under torsdags­eftermiddagen i samband med den så kallade frågestunden i riksdagen då ledamöterna får möjlighet att ställa frågor till statsråden.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Markus Wiechel tog upp vad han menar är flera år av "ansvarslös och ohållbar migrations­politik". Han frågade därefter om den rödgröna regeringen tror att de tio- eller hundratusentals anhöriginvandrare som väntas komma de närmaste åren kan bli ett problem för Sverige.

Men Johansson är optimistisk och tror inte att det blir några som helst problem för invandrarna från tredje världen att få jobb i Sverige.

– De som nu får bifall kommer gå ut på den starkaste arbetsmarknaden på många år, sade han och tillade därefter:

– Jag är säker på att alla de syrier som kommit till Sverige kommer det gå väldigt bra för.

Han vände sig även mot SD-politikerns etikett på den svenska asylpolitiken som "ansvarslös".

– Vi som land har tagit ett större ansvar än något annat land har gjort för den globala flyktingkrisen, sade Johansson.

Därefter svarade han på Wiechels fråga och konstaterade att det som avgör om asyl- och anhöriginvandringen kommer fungera eller inte beror på om det finns arbete och bostad åt invandrarna eller inte.

– När det gäller anhöriginvandringen; det hänger mycket på dels arbetsmarknaden, dels på bostadsmarknaden. Jag är glad att konstatera att det nu byggs fler bostäder än det gjorts på väldigt länge, sade Johansson.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.