"Jordgubben" misstänks för bedrägeri med jordgubbar

Publicerad 15 juni 2024 kl 15.53

Inrikes. Enligt uppgift till Aftonbladet genomför polisen en insats mot Ismail "Jordgubben" Abdos kriminella nätverk Rumba. Gänget misstänks för att felaktigt marknadsföra belgiska jordgubbar som svenska.

Dela artikeln

Tillslag ska ha skett på flera platser i landet, bland annat mot ett företag i Örebro som tros vara knutet till "Jordgubben".

– Vi genomför den här typen av inspektioner av arbetsplatser i hela landet, säger Gabriel Henning, presstalesperson för polisen i Bergslagen, till Aftonbladet.

Ismail Abdo har affärsintressen i flera svenska företag, inklusive ett frukt- och bärhandelsföretag i Uppsala som under förra året rapporterade en vinst före skatt på cirka 2,6 miljoner kronor. En 25-årig man som står Abdo nära är registrerad som den verkliga huvudmannen för detta företag och även involverad i ett detaljhandelsföretag i Borlänge.

Gängledarens smeknamn "Jordgubben" uppges komma från hans bakgrund i bärbranschen.

Ismail Abdo, som fört ett uppmärksammat gängkrig mot sin tidigare kumpan "Kurdiska Räven", har tillbringat de senaste åren utomlands, främst i Turkiet. Han greps nyligen där, men frigavs snabbt efter att ha betalat borgen. Hans nuvarande vistelseort är okänd.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.