"CV Vitolo-Haddad" är inte svart.

Journalistläraren erkänner: Jag är inte svart – säger upp sig från jobbet

Publicerad 17 september 2020 kl 20.16

Utrikes. Ännu en akademiker som ljugit om sin rastillhörighet avslöjas nu inom universitetsvärlden i USA. Det handlar om "CV Vitolo-Haddad", en "icke-binär" universitetslärare i Wisconsin.
"Jag är så djupt ledsen", skriver den ångerfulla akademikern nu i en artikel.

Gilla artikeln på Facebook

"CV Vitolo-Haddad" är, eller snarar var, en forskarstudent som även hade en lärartjänst på journalist- och medieskolan vid University of Wisconsin-Madison. Hon har gjort sig ett namn inom den feministiska miljön, kallar sig "icke-binär" och kräver därför att andra tilltalar henne som "de" och "dem".

"Vitolo-Haddad" har de senaste åren bland annat påstått att hon är latinamerikan från Kuba. Att hon har nordafrikansk bakgrund. Att hon är etiopier och att hennes far- och morföräldrar ägnade sig åt "antikolonialistisk kamp". Hon har dessutom hävdat att hon växt upp i fattigdom och upplevt förtryck.

Universitetslärarinnans många fantasifulla utsagor om sin bakgrund har varit så uppenbart motstridiga att de fått de mest hängivna anhängarna i den antivita miljön att skruva på sig. För knappt två veckor sedan rann bägaren till slut över när en anonym skribent fick en artikel publicerad på sajten Medium med rubriken "CV Vitolo 'Haddad': Ännu ett akademiskt rasbedrägeri?" där sanningen om "CV" presenteras för läsarna.

Vitolo-Haddad har nämligen inga förfäder som kämpade mot kolonialism, hon är inte svart eller latinamerikan och kommer inte ens från någon socioekonomiskt utsatt miljö. Hon "växte upp i en välbärgad italiensk familj i Florida", konstaterar den anonyme visselblåsaren.

Artikelförfattaren presenterar i artikeln bland annat gamla bilder från sociala medier och dokument om Vitolo-Haddad, som visar att hon egentligen bara heter Vitolo i efternamn, att hon gick i en dyr privatskola, och att hon växte upp i en villa värderad till över 1,5 miljoner dollar.

"I flera år har jag tvivlat på min intuition, ifrågasatt om någon skulle tro mig och rationaliserat att CV kanske, trots alla inkonsekvenser i sin historia, på något sätt säger sanningen", står att läsa i den förebrående artikeln.

Två dagar efter publicerandet kom svaret från "CV Vitolo-Haddad" där hon erkänner att hon bluffat om sin hudfärg och bakgrund. "Jag är så djupt ledsen för hur ni drabbas just nu på grund av mig", skriver hon i en ursäkt riktade till sina meningsfränder.

Till följd av rasskandalen rapporterar nu New York Post att "CV Vitolo-Haddad" säger upp sig från lärartjänsten på journalistskolan i Wisconsin.

Den ljugande journalistlärarinnan är den andra amerikanska akademikern på kort tid som erkänner att hon inte är svart. Tidigare i månaden erkände Jessica Krug, professor i afrikanska studier vid George Washington University i USA, att hon i själva verket är judinna, inte afroamerikan.

"Svart professor" medger livslögn: Jag är vit


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.