Foto: Ars Electronica/Cc-By-Nd

Julian Assange får egen talkshow

Publicerad 26 januari 2012 kl 07.23

Media.Den ryska nyhetskanalen RT kommer att starta en ny politisk talkshow med WikiLeaks grundare Julian Assange som värd.

Gilla artikeln på Facebook

Det är alla kanalers dröm just nu att få Assange och jag tycker att det är rätt naturligt att det här programmet går på RT, sade nyhetschefen Nikolaj Bogatjichin på onsdagen till den egna TV-kanalen.

Assange sade själv i ett pressmeddelande i tisdags att han ska hålla i en serie "djupgående konversationer med viktiga politiska figurer, tänkare och revolutionärer från hela världen". Pressmeddelandet berättade att tio halvtimmeslånga program ska börja sändas från mitten av mars och att ett avtal om vidaresändning ska göra att programmet når över 600 miljoner tittare. Vilka kanaler eller tv-bolag som var involverade nämndes emellertid inte.

Samtidigt riktar svenska myndigheter våldtäktsmisstankar mot Julian Assange, som anmäldes för sexbrott av två svenska radikalfeminister under förra året.  Sedan dess har han suttit i husarrest i Storbritannien, och det är också där de första programmen kommer att spelas in.

"Assange kommer att spela in programmet under husarrest. Det kommer att bli en fantastisk tv-show, det är jag säker på", skrev kanalchefen Margarita Simonjan på Twitter.

Statligt finansierade RT lanserades under varumärket Russia Today år 2005 för att ge människor i västvärlden tillgång till nyheter med en mer internationell och balanserad synvinkel. Kanalen har sedan dess blivit känd — eller ökänd — för sin inte sällan politiskt inkorrekta bild av såväl väst/Israel som omvärlden i stort.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.