"Käften, sossefetto", "vinhäxa": Hanif Balis nya bråk med Strandhäll

Publicerad 28 februari 2024 kl 16.43

Inrikes. S-toppen Annika Strandhäll och moderaten Hanif Bali har återigen hamnat i ett hätskt twittergräl med bitska utfall.

Dela artikeln

"Håll käften, sossefetto."

Så skriver Hanif Bali i ett inlägg på X (tidigare Twitter) till Daniel Swedin, politisk redaktör på S-kopplade Arbetet. Och sedan drar cirkusen igång.

Bakgrunden var att Daniel Swedin gett sig in i debatten om att Richard Jomshof (SD) skrivit att V-toppen Daniel Riazat borde flytta från Sverige. Swedin anmärker på att en "vit" moderat anser att Riazats "ton är värre än att en riksdagsledamot uppmanat honom att lämna landet".

Hanif Bali är dock upprörd över att Annika Strandhäll förra året frågade honom varför han kom till Sverige, vilket enligt Hanif Bali är "rasistiskt".

"Var så god Daniel, nu har du ett val att kritisera min ton eller Annika Strandhälls ifrågasättande av min existens i Sverige", skriver han.

Att M-politikern kallar Daniel Swedin för "sossefetto" har väckt en hel del uppståndelse på den sociala medieplattformen.

Hanif Bali fortsätter dock att anklaga Strandhäll för "rasism" och kallar henne även "vinhäxa" när han konstaterar att hon har blockerat honom.

Annika Strandhäll själv konstaterar att Hanif Bali "åter igen gett sig på mig med vidriga epitet". Hon frågar sig också varför Expressen väljer att ha en sådan person som ledarkolumnist.


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.