Kärnkrafts-Chang till arga Vattenfall-kunderna: "Slutförvara ert elavtal hos oss"

Publicerad 4 maj 2021 kl 20.50

Inrikes. Statliga Vattenfalls utspel om att Sverigedemokraterna är "rasister" har fått Chang Frick, tidigare SD-politiker och numera entreprenör inom kärnkrafts­branschen, att välkomna Vattenfalls kunder att byta till hans eget kraftbolag.

Gilla artikeln på Facebook

© Vattenfall

Natalie Sial.

"Är du en Vattenfall-kund som inte passar in i deras profil? Klicka här för att byta till vårt elavtal som garanterat är fritt från värdegrund och moraliska pekpinnar!", skriver Chang Fricks företag Kärnkraft.se ett pressmeddelande på den egna sajten.

Samhällsnytt uppmärksammade nyligen att Vattenfalls presschef Natalie Siel gick till attack mot SD i ett Twitter-inlägg till Benjamin Dousa på Timbro, där hon kallade SD för ”rasister”.

Nu ser Chang Frick, som grundat elbolaget Svensk Kärnkraft AB, affärsmöjligheter. I ett pressmeddelande på karnkraft.se berättar bolaget att de är beredda att ”hjälpa” Vattenfall genom att ta över deras befintliga kunder med högersympatier.

– I solidarisk anda är vi beredda att ta över de kunder som uppenbart inte passar in i Vattenfalls värdegrund, säger Johan Varland, delägare i Svensk Kärnkraft AB.

Vidare berättar Varland att Svensk Kärnkraft är ”ett elbolag specialiserat på just SD-väljare, högermänniskor och kapitalister" – de grupper som fick sig en känga i Siels Twitter-inlägg.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.