KD-avdelning kritiserade transsexutbildning för barn – tvingas backa direkt

Publicerad 2 september 2021 kl 18.13

Inrikes. Kristdemokraterna i Salem tvingas backa och be om ursäkt efter att ha riktat mild kritik mot att skattefinansierade organisationer som RFSL och RFSU lär barn att ha homo- och transsex.

Gilla artikeln på Facebook

I sitt kommunutskick skrev KD i Salem bland annat att den undervisning som RFSL och RFSU ger "saboterar barnens möjligheter till ett sunt och fungerande vuxenliv".

I våras uppmärksammades att RFSU:s broschyr "Sex och trans", med extremt explicita och groteska HBTQ-sexsskildringar, delades ut till mellanstadiebarn.

"Förutom att barnen får blicka in i extrema sextekniker, utan sunda känslor, värme och ansvar, så presenteras mycket av vad hbtq-frågor står för och som förvränger huvudet på våra barn", skrev KD i Salem om dessa organisationers verksamhet.

I utskicket citerades också "en liten pojke" som efter en sexuallektion sade:

"Innan visste alla i klassen att man var flicka eller pojke, men efter lektionen visste ingen vad man var för något."

KD-texten har väckt en storm bland journalister, som snabbt satte press på KD att ta avstånd från utskicket.

Detta skedde också omedelbart. Camilla Brodin, partidistriktsordförande i KD i Stockholms län, bedyrar i ett mejl att texten innehåller "personliga åsikter och formuleringar som inte delas av partiet".

"Det är så klart inte acceptabelt, vilket tydligt har påtalats till lokalavdelningen i Salem ... Partiavdelningen i fråga kommer att se över sina rutiner kring vem som får skicka in svar i partiets namn", skriver Camilla Brodin till Expressen.

Deidre Palacios, ordförande för RFSL, säger till P3 Nyheter att KD Salems uttalande är "makabert".


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.