Kina: Greta är en tjockis

Publicerad 22 maj 2021 kl 14.31

Utrikes. Klimataktivisten Greta Thunberg är en tjockis. Det hävdar China Daily, en tidning som Kinas kommunistiska parti står bakom.

Dela artikeln

Den kinesiska tidningen kallar i en artikel den svenska 18-åringen för en "miljöprinsessa" som inte lever som hon lär.

"Prinsessan har aldrig i sitt liv planterat ett träd eller en gräsplätt i öknen. Istället har hon rest runt och ordnat en massa protester, som förorenat miljön ännu mera", heter det bland annat.

"Även om hon påstår att hon är en vegan, så är hennes koldioxidutsläpp inte så små om man tänker på hennes tillväxtresultat", fortsätter texten och antyder att Greta Thunberg skulle vara överviktig.

Bakgrunden till den kinesiska attacken på Greta Thunberg är att hon i inlägg på Twitter tidigare i månaden krävde att Kina gör mer för att minska sina koldioxidutsläpp, något som retar upp den asiatiska stormakten.

Kina hävdar att de är ett utvecklingsland som släpper ut betydligt mindre koldioxid per capita än länder i Västvärlden gör, och att det därför är orättvist att begära att kineserna gör mer för att minska sina utsläpp.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur