Camilla Waltersson Grönvall ska vid flera tillfällen ha tagit mannens släktingar, som terroriserar lokalbefolkningen, i försvar.

Grovt gängkriminell bor hos ministern Camilla Waltersson Grönvall (M)

Publicerad 22 januari 2024 kl 16.49

Efterlyst. Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) har en grovt gängkriminell man bosatt hos sig i Lilla Edet. Det avslöjar Riks.

Dela artikeln

Den gängkriminelle 24-åringen heter Eli Saliba och avtjänar just nu ett fängelsestraff på 7 år och 6 månader för bland annat grovt vapenbrott och grov narkotikasmuggling.

Han är tidigare dömd för brott som misshandel, grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada och olovlig körning.

Den grovt kriminelle mannen är enligt Riks skriven på en fastighet som socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) äger privat och som ligger bredvid ministerns egen privatbostad i Lilla Edet i Västergötland.

Eli Saliba blev redan i augusti 2018 folkbokförd i en fastighet ägd av Grönvalls fastighetsbolag. Men i februari 2022 flyttade han till ett hus som ministern äger privat.

Båda fastigheterna ligger enligt Riks i direkt anslutning till ministerns privata bostad.

"Har förvarat narkotika på fastigheten"
– Han är gängkriminell, har kopplingar till olika kriminella gäng både i Göteborg och i Kronogården i Trollhättan, som är ett särskilt utsatt område. Han hanterar stora mängder narkotika och har förvarat narkotika på fastigheten och i bilar på fastigheten, säger en central myndighetskälla med mycket god insyn till Riks.

Källan fortsätter:

– De bor ju grannar med Camilla Waltersson Grönvall som också äger huset. Ändå tycker Grönvall att man ska hyra ut till den här familjen. Jag förstör inte riktigt att man kan göra det som riksdagsledamot och minister.

Enligt myndighetskällan är flera av medlemmarna i Eli Salibas familj ett orosmoment för lokalbefolkningen och försörjer sig på att langa droger.

Terroriserar omgivningen – tas i försvar av ministern
– Människor har hört av sig till Camilla om familjerna. Det är narkotika, det förekommer hot. Han har systrar och någon av dem har varit ihop med någon och när det tagit slut har bröderna kommit och hotat. Det har varit våld som utövats. Ingen vågar att sätta sig emot de här för de har ett våldskapital. Det är inte en som kommer utan många som kommer, man har gängen som uppbackning.

Enligt Riks har det förekommit flera polisingripanden på fastigheten. Camilla Waltersson Grönvall har vid flera tillfällen tagit familjen i försvar, enligt källan.

Eli Saliba har invandrarbakgrund från Irak och Syrien. Flera av hans syskon är också dömda för brott och mantalsskrivna på fastigheten.

Kallade till samtal om gängkriminalitet
Camilla Waltersson Grönvall kallade i november förra året riksdagspartierna till samtal om den eskalerande gängkriminaliteten i Sverige. Syftet var enligt ministern att se över åtgärder för att motverka barn och ungas kontakt med kriminella nätverk.

Moderaterna och Camilla Waltersson Grönvall har ännu inte svarat på några frågor om saken, uppger Riks.

Inte heller Säpo vill utala sig om socialtjänstministern gängkriminelle hyresgäst.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.