Tyskland tröttnar

Klappjakt på tyskar som sjöng "invandrare ut"

Scrolla för video...

Publicerad 27 maj 2024 kl 10.14

Utrikes. Ett intensivt mediedrev har drabbat en grupp unga tyskar som i en privat video sjöng "invandrare ut". De har hängts ut som nazister i media och flera har redan fått sparken från sina jobb.

Dela artikeln

– Invandrare ut (Ausländer raus)! Tyskland år tyskarna, invandrare ut!

Så sjunger en grupp unga och uppenbart välbärgade tyskar i en video från partyön Sylt, nära gränsen mot Danmark, till tonerna av 90-talshiten "L'Amour Toujours".

Filmen har väckt mycket stor ilska inom etablissemanget i Tyskland. Förbundskansler Olaf Scholz har gått ut och kallat klippet för "vidrigt", och en rad andra toppolitiker har delat med sig av sin avsky. Vänstern har anordnat antirasistiska demonstrationer mot festen runtom i landet.

Tyska medier rapporterar att minst två av personerna som sjöng ramsan redan har fått sparken från sina jobb. Personerna hängs i media ut som nazister.

Förutom detta utreds de också för hets mot folkgrupp.

Av allt att döma rör det sig om en grupp överförfriskade personer som försökte sig på ett skämt. En av männen på videon ses göra en gest med handen så det ser ut som om han har en Hitler-mustasch.

"Ausländer raus"-sången har tidigare hörts sjungas på en tysk nattklubb i ett klipp som fått stor spridning på sociala medier:


Nyheter från förstasidan

Gängkriminella invandrare döms till döden i Irak

Sköt gängledare i vintras. Nu dömer arablandet majoriteten av dem till döden.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.