Foto: US Army

Konservativa män fysiskt starkare

Publicerad 13 april 2012 kl 04.08

Vetenskap.Män vars politiska åsikter återfinns inom högern är i genomsnitt fysiskt starkare än män med liberala eller socialistiska åsikter, visar en ny studie.

Gilla artikeln på Facebook

Män som tycker att välfärdsstaten ska stå tillbaka till förmån för personliga ansträngningar och en egen kämpaglöd lever som de lär, visar en ny studie som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Human Nature. Enligt brittiska The Telegraph visar studien att konservativa män är fysiskt starkare än andra.

Forskarna hänvisar till muskulösa Hollywood-hjältar som Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris och Sylvester Stallone som bevis på att fysisk styrka är kopplad till konservativ ideologi. Och det kan härröra från instinkter som går tillbaka till tiden då vi västerlänningar var jägare-samlare och då den starkaste överlevde, hävdar forskarna.

Den ultimata exemplet är Schwarzenegger som gick från muskulös actionhjälte till republikansk guvernör i Kalifornien, säger experterna.

Forskaren Aaron Sell vid Griffiths universitet i Australien säger att män är "gjorda för att kämpa", och att ju bättre de är, desto mer påverkar det deras beteende och attityder i konservativ riktning.

- Det handlar om män som är bättre på att reagera på hot, undvika eller fånga något som kastas mot dem och som är bättre på att ta en smäll, säger han.

Enligt forskarna kommer beteendet från våra förfäder, när fysisk aggression användes för att fastställa status inom ett samhälle.

Sell jämförde studier från USA, Indien, Sydamerika och Centralafrika för att komma till slutsatsen att den här typen av män i större utsträckning än andra ofta har högeråsikter. De är överrepresenterade bland konservativa i Storbritannien och bland republikaner i USA.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.