TV4-programledaren Steffo Törnquist fick inget bra svar när han påpekade för inrikesministern att gängkriminella verkar "skita" totalt i vad regeringen och andra myndigheter gör för att stoppa dem.

"Kriminella skiter fullständigt i svenska myndigheter"

Publicerad 27 augusti 2020 kl 16.08

Inrikes. Gängkriminella bryr sig inte ett dugg om svenska myndigheter. Det konstaterade TV4-programledaren Steffo Törnquist under en intervju med inrikesminister Mikael Damberg (S) i torsdagens Nyhetsmorgon. Statsrådet svarade då att klaner driver kriminaliteten i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i TV4 Nyhetsmorgon i morse som programledaren Steffo Törnquist drog slutstatusen att gängkriminella inte bryr sig om den svenska polisen eller andra myndigheters åtgärder mot dem.

Detta under en intervju med inrikesminister Mikael Damberg.

Statsrådet berättar bland annat att regeringen nu återigen vill skärpa straffen mot kriminella samt anställa fler poliser.

Damberg lovar "väldigt många poliser" i landet de kommande åren.

Steffo Törnquist framhävde nyhetsrapporteringen om att kriminella sätter upp egna vägspärrar i Göteborg och sedan arrangerar möten på hotell i centrala staden.

"Det är som att de skiter fullständigt i myndigheterna", påpekar programledaren.

Mikael Damberg medger då att det är klaner som styr brotten i Göteborg. Men något bra svar på Törnquist konstaterande blev det inte, utan ministern gav i stället en beskrivning av läget i Göteborg.

– Kriminaliteten i Göteborg har beskrivits ganska väl, den här klanstrukturen och den uppdelade narkotikamarknaden, säger han.

– Det har inte varit på den här röda nivån ett tag, men nu har det blossat upp och gängen ligger i konflikt med varandra. Och de är hänsynslösa. När de gör sina uppgörelser riskerar andra att drabbas, fortsätter inrikesministern i TV4 Nyhetsmorgon men hävdar samtidigt att polisen inte kommer tillåta kriminellas vägspärrar.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0