TV4-programledaren Steffo Törnquist fick inget bra svar när han påpekade för inrikesministern att gängkriminella verkar "skita" totalt i vad regeringen och andra myndigheter gör för att stoppa dem.

"Kriminella skiter fullständigt i svenska myndigheter"

Publicerad 27 augusti 2020 kl 16.08

Inrikes. Gängkriminella bryr sig inte ett dugg om svenska myndigheter. Det konstaterade TV4-programledaren Steffo Törnquist under en intervju med inrikesminister Mikael Damberg (S) i torsdagens Nyhetsmorgon. Statsrådet svarade då att klaner driver kriminaliteten i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i TV4 Nyhetsmorgon i morse som programledaren Steffo Törnquist drog slutstatusen att gängkriminella inte bryr sig om den svenska polisen eller andra myndigheters åtgärder mot dem.

Detta under en intervju med inrikesminister Mikael Damberg.

Statsrådet berättar bland annat att regeringen nu återigen vill skärpa straffen mot kriminella samt anställa fler poliser.

Damberg lovar "väldigt många poliser" i landet de kommande åren.

Steffo Törnquist framhävde nyhetsrapporteringen om att kriminella sätter upp egna vägspärrar i Göteborg och sedan arrangerar möten på hotell i centrala staden.

"Det är som att de skiter fullständigt i myndigheterna", påpekar programledaren.

Mikael Damberg medger då att det är klaner som styr brotten i Göteborg. Men något bra svar på Törnquist konstaterande blev det inte, utan ministern gav i stället en beskrivning av läget i Göteborg.

– Kriminaliteten i Göteborg har beskrivits ganska väl, den här klanstrukturen och den uppdelade narkotikamarknaden, säger han.

– Det har inte varit på den här röda nivån ett tag, men nu har det blossat upp och gängen ligger i konflikt med varandra. Och de är hänsynslösa. När de gör sina uppgörelser riskerar andra att drabbas, fortsätter inrikesministern i TV4 Nyhetsmorgon men hävdar samtidigt att polisen inte kommer tillåta kriminellas vägspärrar.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0