Kristersson säljer sin lyxvilla – raderar toabild

Publicerad 26 maj 2024 kl 11.28

Inrikes. Statsminister Ulf Kristersson tar nu ett nytt steg i sin kontroversiella bostadskarriär och säljer sin lyxvilla i Strängnäs. Men i annonsen har en bild på politikerns lite märkliga lyxtoalett med bild på kungen tagits bort, uppmärksammar Strengnäs tidning.

Dela artikeln

Bilden på politikerns lyxtoalett visade att han hade en bild på kungaparet på toaletten, vilket många uppmärksammade i sociala medier. Efter en tid togs dock bilden på toaletten bort.

– Det var väldigt många som tyckte att det var roligt att han hade kungaparet på toaletten. Sen var många kommentarer också på att han har ett jättefint hem och vissa tyckte att han hade dålig smak., säger mäklaren Per Johansson till tidningen.

Ulf Kristersson i början av sin bostadskarriär.

Villan säljs via den brittiska lyxmäklaren Sotheby's som säljer svindyra objekt världen över. Mäklaren har inte satt ut något utropspris för fastigheten.

Att Kristersson har valt att anlita en lyxmäklare och att visa upp en så stor mängd bilder från sitt överdådiga boende är något som förvånat mäklarbranschen, då politikerns drag är något som skiljer sig från hur den traditionella överklassen brukar agera när de överlåter dyrare fastigheter.

– Ju dyrare och exklusivare ett boende är desto mer diskret brukar man vilja hålla det, konstaterar Johansson.

Han tror samtidigt att politikerns strävan efter maximalt med pengar kan vara ett motiv bakom det lite märkliga valet av annonsering.

– Vill man ha maximalt pris så kanske man väljer att gå ut med en annons oavsett vem man är, säger han.

Kulturskribenten Gunilla Brodrej tror istället att det är Kristerssons behov av att synas som ligger bakom det stora antalet bilder i annonsen.

"Här berättas berättelsen om den kvalitetsälskande svenska borgerligheten", konstaterar hon i Expressen och fortsätter:

"Där har vi vinkällaren med urdruckna pavor. De tar alltså också en flaska rött till fredagscarbonaran. Där är den färgmatchade konsten. Tvättstugan med YTOR! Sovrummet med FÖRVARING! När stänger Ikea? Jag menar Nordiska galleriet. Det enda som saknas på mäklarbilderna är gymmet, det oumbärliga, som antagligen åkte till Sagerska redan med första lasset."

Det är inte första gången som Kristerssons bostadskarriär hamnar i blickfånget. År 2009 utreddes Stockholms dåvarande socialborgarråd Ulf Kristersson för korruption efter att det framkommit att han under tiden som socialborgarråd hade roffat åt sig ett exklusivt lägenhetskontrakt på Södermalm, som egentligen var öronmärkt för sjuka eller hemlösa.

– Det var bra att det utreddes grundligt för det visade sig att jag inte gjort något fel, sade Kristersson efter händelsen.

Många menade dock att det var fel trots att Kristersson frikändes i domstol. Kontraktet fick politikern genom personliga kontakter med Erstadirektören Thorbjörn Larsson, som också är yrkespolitiker. Lägenheten tillhörde Ersta Diakoni och var alltså avsedd för samhällets mest utsatta, och inte för politiker.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.