Kvinnans bilder på Ahmed i lägenheten, efter våldtäkten i riksvägen.

Kvinnan fotade Ahmeds ansikte och penis när han försökte våldta henne en gång till

Publicerad 11 mars 2020 kl 08.47

Inrikes. Somalierna höll den kvinnan fången i en bil och körde iväg henne till ett skogsområde, där den ene av dem försökte våldta henne. Sedan körde de henne till våldtäktsmannens lägenhet. Nu döms mannen av hovrätten – men hans kompisar slipper straff. Kvinnan har efter händelsen tvingats flytta till ett skyddat boende och har försökt begå självmord.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Karta över brottsplatsen.

© Polisen

Karta över brottsplatsen.

© Polisen

Bild på brottsplatsen.

© Polisen

Bild på brottsplatsen.

© Polisen

Bild på brottsplatsen.

Den 6 oktober 2018 försökte den idag 26-årige somaliern Ahmed våldta en 22-årig kvinna mitt i en terräng. Det första våldtäktsförsöket ska ha skett på en väg mellan Lammhult och Växjö. Sedan ska ytterligare ett våldtäktsförsök ha skett på en adress i Lammhult, vilket Fria Tider rapporterade om i oktober 2018.

Kvinnan berättade i förhör att hon den aktuella kvällen hade varit på en fest i en lägenhet och ville hem. Hon tänkte promenera, men Ahmed sade att en bil var på väg för att ge skjuts. Hon, Ahmed och en annan man var passagerare medan ytterligare en somalisk man, Ali, körde. De förklarade att de hade de ett snabbt ärende i Lammhult och att de därefter skulle köra hem henne.

Hon ville inte åka med dit, blev arg och bad om att bli avsläppt. Föraren Ali förklarade att ärendet var viktigt, men hon fick inget svar om vad det handlade om. Hon försökte öppna bildörren, vilket inte gick. Det gjorde henne rädd och hon började skrika för att bli avsläppt. När hon tog tag i Alis armar under färden blev han arg och slog till hennes ansikte, berättade kvinnan i förhör. Ahmed bad dem att lugna ner sig och det blev det tyst i bilen, som rullade vidare.

Kvinnan började förstå att något inte stämde och att något skumt var på väg att ske. När den tredje mannen spydde utanför bilen kunde hon fortfarande inte lämna fordonet. Bilen kom senare att stanna på en parkering eftersom samme man behövde spy igen.

Lyckades ringa till sin man
Där lyckades Ahmed öppna bakdörren, på hennes sida, och knuffa henne ut från bilen, vilket gjorde att hon hamnade på marken och rullade mot skogen. Ahmed kom efter, försökte dra av hennes byxor och trosor, som slets sönder. Hon ihop sina ben när Ahmed försökte våldta henne. Hans byxor var nerdragna till knäna medan hon slogs och skrek. Han höll ett grepp om hennes hals och armar. Hon kände hans fingrar, men de hamnade inte in i hennes underliv. Mitt i våldtäktsförsöket ringde kvinnans man till hennes mobil.

När hon svarade kastade Ahmed iväg hennes telefon i skogen. Maken kunde höra att hon behövde hjälp, men förstod inte språket som hördes. Hon lyckades ställa sig upp och vinkade till förbipasserande bilar efter hjälp, men ingen stannade. Ahmed drog i henne och försökte få ner henne på marken för att försöka våldta henne igen, men lyckades inte.

Till slut gav somaliern upp och drog upp sina byxor, medan Ali och den tredje mannen satt kvar i bilen. Ingen av dem gjorde något försök att hjälpa henne, trots att hon hade skrikit på hjälp. Ali och Ahmed tog därefter tag i henne och "hjälpte" in henne i bilen. Hennes energi var slut och kunde inte prata, eftersom hon hade skrikit sig hes. De tog med alla hennes saker, men hennes mobilskal blev kvar och polisen hittade det senare under brottsplatsundersökningen.

"Nu ska vi ha roligt"
Efter att bilen stannat fick Ahmed hjälp av Ali med att få in kvinnan till Ahmeds lägenhet. I lägenheten tänkte hon skrika efter hjälp, men orkade inte eftersom hon fortfarande var hes och inte kunde. Hon drack ett glas vatten i köket och satte sig vid köksbordet. Ahmed klädde av sig och gick runt i lägenheten innan han förklarade att "de skulle ha roligt".

Hon svarade att hon inte ville. Hon frågade efter sin mobil och påstod att hon ville spela musik, vilket fick honom att lämna över den till henne. Då passade hon på att fotografera Ahmed med mobilkameran när Ahmed satt nära henne, eftersom hon hade en känsla av att något skulle hända.

Fria Tider tagit del av bilderna. Det syns tydligt hur Ahmed försöker kyssa kvinnan och är naken framför henne. Enligt kvinnan lyckades han aldrig ge henne en kyss, men han öppnade hennes bh och drog ner den. När hon efteråt gick till toaletten hade hon inga några underkläder på sig, men lade en laka runt sig. Ahmed gick efter och lät henne inte låsa toalettdörren.

Han väntade utanför och gick efter henne till vardagsrummet när hon kom ut. Mobilen ringde och det visade sig vara hennes man som frågade hur hon hade det och var hon befann sig. Hon hann inte säga något innan hon såg Ahmed med en kökskniv. Han sade att hon inte fick säga något och höll kniven nära henne. Somaliern förklarade att hon skulle dö och att ingen skulle kunna hjälpa henne.

Kvinnan sade i luren att hon inte visste var hon var och att maken var tvungen att hitta henne själv. Hennes man kände igen Ahmeds röst och frågade sina vänner om Ahmeds adress. Efter att Ahmed lämnat tillbaka kniven till köket svimmade kvinnan på soffan. Polisen kom till lägenheten och hon vaknade då till och såg Ahmed ligga bredvid henne.

Fick flytta till skyddat boende
Efter våldtäktsförsöket hade kvinnan ont fysiskt och hon har haft kontakt med psykiatrin. Okända personer knackade på hos henne och folk har pratat om överfallet i hela staden, vilket ledde till att hon till slut inte orkade mer och flyttade till ett skyddat boende. Hon har försökt skada sig och begå självmord. Hon tar ångestdämpande och sömnmediciner och har kuratorskontakt.

Allmänna handlingar visar att Ahmed är medborgare i Sverige och Somalia. Han förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret. Ali, född 1990, är medborgare i Somalia och förekommer sedan tidigare under fem avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i juni 2017 för misshandel, olaga frihetsberövande, falsk tillvitelse och ringa vapenbrott, vilket gav ett år och fyra månaders fängelse.

Fria Tider har tagit del av uppgifter från Migrationsverket om Ahmed. I juni 2009 ansökte han om uppehållstillstånd. Drygt tre månader senare, i september samma år, beviljades han permanent uppehållstillstånd. I augusti 2017 beviljades han svenskt medborgarskap. Han kan därför inte utvisas hem till Afrika med nuvarande lagstiftning. Det spelar ingen roll att han har kvar sitt somaliska medborgarskap, förklarar åklagare Bo Albrektsson.

– Nej, då går det inte, säger Bo Albrektsson till Fria Tider.

Den 15 mars 2019 meddelade Växjö tingsrätt sin dom. Ahmed dömdes för olaga frihetsberövande, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande. Straffet blev två år och sex månaders fängelse. Han skulle även betala 82.500 kronor i skadestånd till kvinnan. Ali dömdes för olaga frihetsberövande till ett års fängelse. Han skulle tillsammans med Ahmed solidariskt betala 22.500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen överklagades och den 19 februari 2020 meddelade Göta hovrätt sin dom. Ali friades helt från anklagelserna med hänvisning till att det enligt hovrätten inte går "att utesluta att målsäganden misstagit sig i fråga om att hon var inlåst i bilen". Påföljderna för Ahmed fastställdes.

"Skräckbild som etsat sig fast"
Ett vittne berättade i hovrätten att han åkte mot Lammhult den aktuella natten när han plötsligt såg en kvinna som låg ner på vägbanan. Han upplevde det som att kvinnan hotades av de andra. Kvinnan låg nära mittlinjen i det mötande körfältet. Det var en person som befann sig i direkt anslutning till kvinnan och en eller två personer som stod lite längre bort vid vägkanten.

– Jag upplevde att kvinnan försökte freda sig och jag fick ögonkontakt med henne. Den skräckbilden har etsat sig gast hos mig. Jag lyckades köra förbi och slog på bilens varningsblinkers för att varna andra trafikanter. Jag upplevde situationen som mycket hotfull och vågade inte stanna. Efter att ha kört förbi ringde jag 112 och berättade vad som hänt, sade vittnet.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.