Sex med flyktingbarn

ANMÄLD: Den omstridda videon har retat upp kvinnorna från #Vistårinteut.

Kvinnoorganisation polisanmäler video om sex med flyktingbarn

Publicerad 5 juni 2017 kl 16.26

Inrikes. Kvinnonätverket #Vistårinteut, som samlar volontärer och yrkeskvinnor inom asylnäringen, polisanmäler en video som samlar skärmdumpar och bilder från nätverkets Facebook-grupp.

Dela artikeln

Många av bilderna och Facebook-inläggen ger intryck av att kvinnorna i själva verket har tydligt sexuella motiv till sitt engagemang för så kallade flyktingbarn, vilket har retat upp aktivisterna från #Vistårinteut.

sin hemsida presenterar sig #Vistårinteut som en seriös organisation bestående av "professionella och volontärer som på ett eller annat sätt möter och är engagerade i gruppen asylsökande ensamkommande barn och ungdomar". Förutom familjehems­ägare och socionomer uppger sig gruppen bestå av anställda på HVB-hem, inom psykiatrin, vården eller skolan.

Men bilderna från kvinnornas Facebook-grupp ger ett annat intryck.

På flera av bilderna syns pensionerade kvinnor ur 68-generationen, så kallade babyboomers, posera tillsammans med flyktingbarn som ofta ser ut att vara i 20- till 30-årsåldern. I gruppen skriver kvinnorna känslosamma inlägg om de så kallade barnen.

"För sju år sedan lärde jag känna min första hasar-kille... Helt underbara, Finns ett speciellt ljus i deras ögon", skriver en svensk kvinna i gruppen.

"Jag älskar min lilla afghanpojke och vill göra allt", skriver en annan.

"Han är lång och grov"
Kvinnorna, varav flera driver skattefinansierade familjehem åt flyktingbarn, delar ofta med sig av positiva besked från Migrationsverket och andra myndigheter.

"Ett PUT trillade in idag!!! en av 'mina' afghanska killar som anlände i oktober förra året. Dessutom slapp hanåldersuppskrivnign, trots att han är lång och rätt grov", skriver en av kvinnorna exalterat.

Youtube-videon som signaturen Videomannen har laddat upp har emellertid skapat dålig stämning i Facebook-gruppen.

"Vi kommer att polisanmäla den här filmen eftersom den är skärmdumpar från en sluten grupp samt att den utmålar goda kvinnor som sexköpare", skriver #Vistårinteut-aktivisten Elisabet Hydén, 68, i en kommentar på Youtube.

"Borde skämmas"
Bland svaren i Youtubes kommentarsfält är de flesta starkt kritiska till kvinnornas verksamhet. Många påpekar att kvinnorna i själva verket är "goda" med andras skattepengar och många av användarna vill se afghanerna utvisade.

"Jag kan förstå att ni vill hålla era meddelanden om 'flyktingbarn' hemliga i er lilla grupp, då era meddelanden får en att höja på ögonbrynen. Ni verkar inte ha en sund relation till dessa 'barn'", skriver en användare.

"Med tanke på hur mycket polisen har att stå i nuförtiden (mycket tack vare era hazariska guldklimpar) så kommer nog den anmälan att läggas ner ganska omgående", skriver en annan, medan en tredje fyller i:

"Elisabet Hydén det står inte nånstans att ni är sexköpare. Alla citat kommer från er själva. Ert eget godhetssignalerande. Det är ni som importerar kriminaliteten och våldtäktsvågen. Ni borde skämmas den här videon visar varför".


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

112-appen börjar larma om skjutningar och sprängdåd

Anpassas till nya verkligheten. "Hoppas det kan leda till fler tips vid jakten på gärningspersonen."0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.