GJORDE KAOZ: Laserturken i det berömda inslaget, som har över fyra och en halv miljoner visningar på Youtube.

"Laserturken" döms till fängelse – men slipper utvisning

Scrolla ned för video

Publicerad 2 maj 2021 kl 08.20

Inrikes. Youtube-stjärnan Fadi Kassem Mohamad, känd som "Laser­turken", har nu dömts till sex månaders fängelse för vapenbrott och en rad andra brott. Han får dock stanna i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Fadi Kassem Mohamad blev känd efter att han dykt upp i ett nyhetsinslag i norska TV2 hösten 2010.

Han uppgav då att han körde runt i Malmö dygnet runt för att hitta den så kallade "nye lasermannen", som den ännu inte identifierade Peter Mangs då kallades i media.

– Jag ska klippa hans tung, klippa öronen. Jag ska göra kaoz med han. Sen efter det jag ska ge han till polisen utan huvudet du vet, förklarade Kassem Mohamad för den norske nyhetsreportern.

Han lovade också att döda alla som hade samma efternamn som den då okände skytten i Malmö: "Alla på en gång de ska död." Vidare försäkrade Kassem Mohamad att han hade "fullt på bilen i grejor".

Inslaget i TV2 fick mycket stor spridning på Youtube, och gav upphov till en störtskur av remixer och parodiklipp, som "Svenneturken":

Den idag 39-årige Laserturken förekommer sedan tidigare under ett mycket stort antal avsnitt i belastningsregistret, mest för olovlig körning. Bara de senaste två åren har han lagförts inte mindre än sex gånger för grov olovlig körning.

Men denna gång har han åkt fast även för värre brott, och döms till fängelse. Vid husrannsakan i Fadi Mohamads bostad den 23 juni 2020 påträffades en pennpistol som togs i beslag. Han hade även två till pistolen passande patroner, varav den ena satt i vapnet.

"Trodde det var ett antikt föremål"
Laserturken förklarade sitt innehav av vapnet på följande sett, enligt referatet i domen:

"Han var ute och gick med en bekant och såg två killar bråka. Den ena slog den andra med en påse i ryggen, kastade sedan påsen ifrån sig varefter båda killarna sprang från platsen. Fadi Mohamad plockade då upp påsen, som innehöll pennpistolen, och tog med den hem för att hänga på väggen. Han trodde att det var ett antikt föremål och förstod inte att det var ett vapen."

Den förklaringen köper dock inte Lunds tingsrätt, som dömer Laserturken för grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, vapenbrott samt brott mot vapenlagen. Straffet blir sex månaders fängelse.

Laserturken, som är medborgare i Libanon, får dock stanna i Sverige efter avtjänat straff. Åklagaren hade nämligen inte yrkat på utvisning.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.