Lisebergs rutschkana sprängd i luften

Publicerad 12 februari 2024 kl 15.25

Inrikes. En vattenrutschkana vid Lisebergs vattenvärld Oceana i Göteborg fattade under måndagen eld och exploderade. Tolv personer har blivit lindrigt skadade.

Dela artikeln

Ett viktigt meddelande till allmänheten i centrala Göteborg skickades vid 11-tiden ut om en kraftig brand som brutit ut i vattenparken Oceana.

"Kraftig rökutveckling gör att räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation", står det i meddelandet.

Delar av rutschkanan som fattat eld exploderade sedan, vilket fångades på film av flera vittnen.

– Vi fick lämna allt och springa ut på andra sidan, säger ett vittne till explosionen till SVT.

Polisen meddelar att avspärrningar förekommer runt vattenparken Oceana, både för bilister och fotgängare. Byggnader i anslutning till platsen är utrymda. Polisen ber allmänheten att inte aktivt ta sig till platsen, både på grund av rökutvecklingen och för att räddningsarbetet ska kunna utföras effektivt.

En särskild händelse är inledd från polisens sida med anledning av branden. Just nu hanteras händelsen som en arbetsplatsolycka, men denna rubricering kan komma att ändras.

Det totala antalet personer som uppsökt sjukhus på grund av branden är enligt polisen för närvarande 12 personer. Samtliga uppges enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset vara lindrigt skadade.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.