"Det finns ingen inhemsk svensk kultur", slog Ingrid Lomfors fast under sitt föredrag på "Sverige tillsammans".

Lomfors: "Jag har inte hävdat att det inte finns någon inhemsk svensk kultur"

Scrolla ned för video

Publicerad 30 december 2018 kl 10.21

Inrikes. Ingrid Lomfors, överintendent för Forum för levande historia, anklagar KD-ledaren Ebba Busch Thor för att vara ett nättroll som sprider "villfarelser". Enligt Lomfors är det inte sant att hon själv har hävdat att "det inte finns någon inhemsk svensk kultur".

Gilla artikeln på Facebook

Det var mitt under asylkaoset i oktober 2015 som regeringen anordnade ett evenemang som kallades "Sverige tillsammans". En rad politiskt korrekta profiler bjöds in för att förklara varför det var viktigt att ha en fortsatt massiv invandring från tredje världen.

En av de inbjudna var Ingrid Lomfors, överintendent för förintelsemyndigheten Forum för levande historia, som slog fast att det inte finns någon "inhemsk svensk kultur".

– Föreställningen om att det skulle finnas en enhetlig inhemsk kultur som går tillbaka till urminnes tider, den bygger inte på fakta. Vi har alltid stått under influenser utifrån, proklamerade hon.

"Det finns ingen inhemsk svensk kultur", konstaterade Lomfors som en tredje punkt i sin Powerpoint-presentation som visades i bakgrunden.

Men nu hävdar Ingrid Lomfors att hon aldrig har hävdat att det inte skulle finnas någon inhemsk svensk kultur.

Myndighetschefen går i en debattartikel i Aftonbladet till rasande attack mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, som nyligen angrep det hon kallade för "myndighetsvänstern".

"I artikeln utpekas jag som en representant för 'myndighetsvänstern' som påstått att det saknas både svenska traditioner och svensk kultur. Därmed sällar sig Ebba Busch Thor till de nättroll som spritt denna villfarelse. Jag har aldrig uttalat mig offentligt om svenska traditioner", skriver Lomfors.

Hon fortsätter:

"Jag har inte heller – som Busch Thor påstår – hävdat att det 'inte finns någon inhemsk svensk kultur'. Ett uttalande jag skulle 'efter hård kritik backade ifrån'. Jag kan omöjligen backa från något jag aldrig ha påstått."

Från Ingrid Lomfors föreläsning i oktober 2015:


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.