Budgetkrisen 2017
Annie Lööf.

Lööf: Förhandla med SD som att spela rysk roulette med Sveriges framtid

Publicerad 4 april 2017 kl 10.04
Av Mattias Albinsson

Politik. Centerpartiets partiledare Annie Lööf fortsätter att markera mot Sverige­demokraterna och klargör att hon inte tänker samarbeta med Jimmie Åkesson.
– Jag tänker inte spela rysk roulette med Sveriges framtid och släppa in sådana i värmen och regeringsmakten, säger hon.

Gilla artikeln på Facebook

För Center­partiet är det otänkbart att efter valet nästa år stödja en minoritets­regering där Stefan Löven fortsätter vara stats­minister. Samtidigt vill man heller inte samarbeta med SD, säger C-ledaren i en intervju med Värnamo nyheter i hennes hemstad.

– Centerpartiet säger nej till att förhandla eller samarbeta med Sverige­demokraterna, tydliggör Lööf i intervjun.

Hon anklagar därefter SD för att ha "rasistiska rötter", en "verklighets­frånvänd politik" och för att "dela upp människor efter hudfärg och härkomst".

– Jag tänker inte spela rysk roulette med Sveriges framtid och släppa in sådana i värmen och regeringsmakten, säger hon.

Istället hoppas Annie Lööf på en allians­regering efter valet nästa år, eventuellt med stöd från Social­demokraterna.

– Bara för att det blir en blocköver­skridande lösning så behöver inte det betyda att Stefan Löfven får fortsätta som stats­minister, säger Annie Lööf.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Israels förre ledare fotad hos Epstein – med unga kvinnor

Kamouflerad Ehud Barak togs på bar gärning utanför lyxhuset. Har också tagit emot tiotals miljoner i investeringar från pedofilbankiren.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.