M-politiker kritiserar invandringspolitiken

Publicerad 18 januari 2013 kl 12.49

Inrikes.Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö, kritiserar partiledningen och menar att det finns en stor klyfta mellan synen på massinvandringen på lokal nivå och riksnivå. Han menar också att staten stjälper över problemen på kommunerna.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i ett inlägg på Moderata partiet i Växjös hemsida som kommunalrådet kritiserar partiledningen.

"Kan också konstatera att det finns en djup klyfta mellan ledande kommunalpolitiker i partiet och partiledningen i synen på Sveriges flyktingmottagande", skriver han.

Bland annat kritiserar Bo Frank det kvävande debattklimatet i Sverige gällande massinvandringen och påstår att frågan är tabu.

"Mina partikamrater 'hyllar' mig för att jag rutit i när det gäller Sveriges extremt höga flyktingmottagande. Och samtidigt får jag veta att frågan är näst intill tabu i riskdagsgruppen."

"Allt fler människor anser att Sverige slagit i taket när det gäller flyktingmottagande.  Och att utmåla dessa som minde vetande kommer inte att funka", skriver han och föreslår bland annat att "Sverige behöver ett tillfälligt flyktingstopp".

Bo Frank säger till Expressen, som avkräver honom på en förklaring, att staten dumpar kostnader på kommunerna och att det hela är ohållbart.

– Flyktingpolitiken har gått fullständigt överstyr. Det finns inget övre tak på hur många vi kan ta emot. Regeringen bara talar om att vi kommuner ska sköta det här. Och de skickar inte med en bråkdel av vad det kostar för kommunerna, säger Bo Frank.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polen: Ska vara olagligt att göra som Twitter

Fördömer blockeringen av Donald Trump. Polens nya lagstiftning stoppar godtycklig censur av oliktänkande.0 

Ekonominyheter

Facebook och Twitter förlorar miljarder

Marknaden orolig för hur plattformarna kommer klara sig.. Donald Trumps 89 miljoner följare stod för 40 procent av trafiken på Twitter.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

"N***rtårtan" i topp när SVT summerar tiotalets största kulturdebatter. Lena Adelsohn Liljeroth (M) satte kniven i blackface-tårta 2012.0