Mordet på Möllevångstorget

Mördade 23-åringen misstänktes för grov gruppvåldtäkt

Publicerad 12 februari 2017 kl 22.18

Inrikes. Den arabiske man som sköts till döds på Möllevångstorget i Malmö på söndagen ska ha suttit häktad i flera månader misstänkt för inblandning i en uppmärksammad gruppvåldtäkt. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Under gruppvåldtäkten, som ägde rum i mars förra året, kördes en kvinna till en cafélokal i Helsingborg där hon med våld och under pistolhot fördes ner i källaren och uppgav att hon våldtogs av sex män.

Våldtäkten pågick i flera timmar och kvinnan hade inga möjligheter att ta sig därifrån. En av männen, som alla hade tolkbehov på arabiska, ska ha varit den nu mördade 23-åringen. Mannen har tidigare dömts för flera narkotikabrott och stölder.

I domen, som föll i början av januari, beskriver kvinnan hur den nu mördade mannen deltog aktivt i både kidnappningen och våldtäkten.

Café Vattenpipa: Här hölls kvinnan som våldtäktsslav i källaren

Den mördade 23-åringen satt häktad misstänkt för den grova våldtäkten och människorov i flera månader, men i höstas släpptes han och flera av de andra misstänkta gärningsmännen på grund av brist på bevisning.

Två av männen åtalades för den grova våldtäkten. I början av januari dömdes de av Malmö tingsrätt till fyra års fängelse och utvisning samt ett gemensamt skadestånd på 264 000 kronor till kvinnan.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.