Malmö köpte sex meter hög rosa enhörning för 900.000 kronor

Publicerad 16 maj 2021 kl 13.32

Du betalar. Inför årets Pride har Malmö stad ställt en stor rosa enhörning på Gustav Adolfs torg. Skulpturen kostade den hårt socialbidragstyngda kommunen 900.000 skattekronor.

Gilla artikeln på Facebook

Den 6 meter höga och 10 meter breda enhörningen är enligt ett pressmeddelande resultatet av ett samarbete mellan Malmö stad och Malmö Pride, "som tillsammans gör staden fin inför värdskapet av WorldPride" i augusti.

– Enhörningen blir en glädjespridare i staden, såväl bland barn som vuxna. Även i sitt färgsprakande skimmer bär den också ett allvarligt budskap när den påminner oss på ett lekfullt sätt om alla människors lika värde. Det ska också bli spännande att se vilka namn som barnen ger enhörningen när bilder av den sprids i olika sammanhang, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande.

Erland Weerasinghe, enhetschef för arrangemangsenheten på fastighets- och gatukontoret, vill att enhörningen ska vara "uppseendeväckande och locka fram glädje".

– Enhörningen ska utstråla gästfrihet, värme och kärlek, och erbjuder dessutom sittplatser som är anpassade för alla. Det är när vi "målar med stora penslar" som vi får det att kännas, säger Erland Weerasinghe.

Anna Tenfält, projektledare för World Pride i Malmö, tycker att enhörningen är "helt fantastisk".

– Det är något magiskt med enhörningar. De symboliserar hur e det finns en styrka i att bryta normer och vara olika. Vilket är precis som årets Pridetema: #YouAreIncluded. Jag ser fram emot att se alla selfies som kommer att tas med enhörningen, säger Anna Tenfält.


Nyheter från förstasidan

Cyklist död efter krock med elsparkcykel

Politiskt korrekta fordonet låg och skräpade bakom ett krön. Mannen har nu avlidit och polisen har inlett en förundersökning om brott.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.