Foto: Citizen Media Watch

Mediernas kommentarsfält stryps igen

Publicerad 8 februari 2012 kl 14.11

Inrikes.Etablerad media fortsätter sitt korståg mot yttrandefriheten i kommentarsfälten. Tidigare införde flera tidningar krav på registrerat Facebook-konto för att kunna kommentera artiklar, men trots satsningen fortsatte folk att "tycka fel" och nu stänger man därför av kommentars­fälten helt.

Gilla artikeln på Facebook

– Det förefaller inte spela någon roll om man är anonym eller inte. Det är sorgligt att se, säger Ulf Hedman, Ölandsbladets chefredaktör till tidningen Journalisten och säger att man nu kommer att stänga av kommentarer på flertalet artiklar.

Även Jan Helin, chefredaktör för Aftonbladet, stänger av kommentarerna på i princip alla artiklar som inte handlar om sport eller nöje. Enligt Journalisten gick bara en tredjedel av Aftonbladets artiklar att kommentera den 10 januari.

– Vi jobbar dock mot en målbild där man ska kunna kommentera de flesta artiklar, säger Jan Helin till Journalisten.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.