Översvämningarna 2021

Mer än 150 döda i översvämningarna

Publicerad 17 juli 2021 kl 17.50

Utrikes. Mer än 150 människor har nu omkommit i de översvämningar som främst drabbat Tyskland och Belgien. Det rapporterar Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Fler än 130 dödsoffer har krävts i Tyskland och 24 i Belgien. Mycket tyder på att dödssiffran kommer stiga framöver i takt med att räddningsarbetet fortskrider.

Hundratals människor är skadade och många saknas fortfarande. Tusentals människor har dessutom blivit hemlösa på grund av översvämningarna.

Veckans översvämningar är den värsta naturkatastrof som drabbat Tyskland sedan 1962, då omkring 350 människor omkom när en stormflod drog in över norra Tyskland.

Värst drabbat är det tyska distriktet Ahrweiler söder om Köln där minst 90 personer dött – mer än hälften av det totala antalet dödsoffer i översvämningskatastrofen.

I samhället Erfstadt-Blessem, norr om Ahrweiler, har ett spektakulärt "slukhål" uppstått till följd av vattenmassorna. Slukhålet har uppstått vid det grustag, Kieswerk Blessem, som ligger precis utanför Erfstadt-Blessem.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.