ISLAM FÖR BARN. Nora Salem (t.v) kräver mer islam för barn på TV, något som Johanna Gårdare (t.h) lovar att ordna.

Mer islam i Bolibompa efter muslimskt s-krav

Publicerad 16 april 2021 kl 18.45

Radio & TV. Sveriges Television kommer satsa på mer islam i rutan för sina yngre tv-tittare under den muslimska fastemånaden ramadan. Det lovar Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn.

Gilla artikeln på Facebook

I tisdags skrev Nora Salem, socialdemokratisk politiker i Huddinge och lokal ordförande för S-kvinnor, en insändare i Dagens Nyheter där hon krävde att SVT "bör anpassa sina program till fastemånaden ramadan".

"Var tionde svensk är ju muslim", skrev hon och tyckte att: "Någon gång kan väl även vi få vara med och uppmärksammas för något fint och bra i stället för dåligt och hemskt."

I synnerhet vill Nora Salem att SVT uppmärksammar barnen på att den muslimska fastemånaden ramadan inleddes under veckan, och att den avslutas med den muslimska högtiden eid.

Och mer islam för barn kommer det bli i tv. Det lovar idag Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn, i ett svar på Nora Salems insändare. Bland annat gjorde "Lilla Aktuellt" tidigare i veckan ett inslag om hur en muslimsk familj firar den muslimska fastemånaden. Dessutom kommer "Bolibompaklubben" särskilt uppmärksamma festhögtiden eid, berättar Gårdare.

"Vi kan med all säkerhet göra mer för att fler barn ska känna sig sedda och inkluderade", skriver Johanna Gårdare men påpekar att det är fler än muslimska och icke-muslimska barn som ska tas hänsyn till.

Nora Salem tycks åtminstone nöjd med beskedet om Bolibompas islamsatsning. "Superglädjande", skriver hon i ett inlägg på Facebook.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronalagen förlängs till 2022

Socialutskottet ger grönt ljus. Den "tidsbegränsade" lagen skulle ha löpt ut sista september.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.